Сьогодні, 30 серпня, в конференц-залі готелю «Трускавець 365» проходить тренінг «Забезпечення сталого розвитку щодо управління відходами. Як розширити словниковий запас та гарно розмовляти».

Організатори заходу: Трускавецька міська рада, Благодійний фонд «NEEKA» (Міжнародний фонд охорони здоров`я та навколишнього середовища «Регіон Карпат»), служба у справах дітей Трускавецької міської ради та колективний прихисток для ВПО (дитячий санаторій «Джерело») у співпраці з партнерськими організаціями.

Головні дійові особи тренінгу – це діти, яких спікери-фахівці навчають азів поводження з побутовими відходами та методик ефективного управління відходами.

Сміття – це не просто непотріб, а й можливість додаткового заробітку (фінансова сторона). Сміття – це не просто гниття чи розкладання, а й великі екологічні проблеми, через які виникають проблеми зі здоров`ям, комфортним проживанням та інші. Всі ці аспекти повинні враховуватися у навчально-виховному процесі, але значно більший ефект мають практичні тренінги, коли в ігровій формі, з використанням героїв улюблених мультфільмів та подарунковими наборами прищеплюються ази екологічної свідомості.

«Ми з БФ «NEEKA» плідно співпрацюємо вже понад рік, з початку повномасштабної війни. Нами реалізовано ряд програм та проєктів, і сьогоднішній тренінг – одна з ланок в цьому взаємовигідному ланцюговому процесі ефективної взаємодії. Дітям – учасникам тренінгу – було цікаво, а отримані знання та навички однозначно пригодяться їм в майбутньому. Та й батьки багато про що довідалися вперше.

Наступним кроком нашої співпраці з БФ «NEEKA» буде відкриття дитячого спортивного майданчика біля колективного центру розміщення ВПО на базі санаторію «Джерело» на початку вересня», – розповіла секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко.

Перейти до вмісту