Упродовж останніх двадцяти днів у Львові працює координаційний центр для роботи з військовозобов’язаними переселенцями. Його створили відповідно до наказу начальника Львівської обласної військової адміністрації.

За цей час до центру звернулись близько 3300 внутрішньо переміщених осіб із заявами про те, щоб стати на військовий облік. З них 1200 скерували до військових комісарів для подальшого укомплектування Збройних Сил України.

За законодавством, військовозобов’язані особи, які змінили місце проживання, повинні стати на військовий облік. Водночас вони не мають права залишати поточне місце перебування.

Ухилянтам від військової служби (постановки на військовий облік) за порушення законодавства загрожує кримінальна (адміністративна) відповідальність за двома статтями: ухилення від призову за мобілізацією (від 2 до 5 років) та ухилення від військового обліку (штраф від 5 до 8 тисяч або виправні роботи терміном до року).

Громадяни з інвалідністю, батьки трьох (і більше) неповнолітніх дітей, а також ті, хто самостійно виховує неповнолітню дитину (в тому числі з інвалідністю) на військовий облік не стають.

Нагадуємо, що особи призовного віку (чоловіки віком від 18 до 60 років), які тимчасово переселені повинні обов’язково звернутись протягом 24 годин до відповідно територіального центру комплектування та соціальної підтримки (Дрогобицький регіон, в т.ч. м. Трускавець – м. Дрогобич, вулиця Шевченка, 25) для постановки на тимчасовий військовий облік.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту