Сьогодні, 18 квітня, підписано Меморандум про співпрацю між міською владою Трускавця та неурядовою благодійною організацією «Прем`єр Уржанс Інтернасіональ». Від нашої громади свої підписи під документом поставили міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, директор КНП «Трускавецька міська лікарня» Василь Іроденко, директорка Трускавецького територіального центру соціального обслуговування Олена Пилат.

«Прем`єр Уржанс Інтернасіональ» на зустрічі представляла мультисекторальна проєктна менеджерка організації «Première Urgence Internationale» на Львівщині Наталія Гайворон. Вона розповіла про проєкти, які вже реалізуються, і обговорила з присутніми плани подальшої співпраці.

Зокрема, у Трускавці розпочинає діяльність так зване «соціальне таксі», послугами якого зможуть скористатися маломобільні соціально незахищені люди похилого віку з числа цивільних громадян.

Послуга соціального таксі вводиться в рамках проєкту «Допомога з транспортування». Скористатись послугою можуть мешканці Трускавецької громади, у яких є інвалідність, літні люди та маломобільні групи населення, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом та є неплатоспроможними. Мова йде як про внутрішньо переміщених, так і місцевих мешканців, які мають необхідність добратися до медичної або адміністративної установи. Послуга діє в межах Львівської області з лютого до вересня 2024 року або до кінця фінансування. Благодійний фонд проводить оплату проїзду на таксі, але не здійснює супровід того, хто користається послугою. Детальніше про послугу можна дізнатися в територіальному центрі або в міській лікарні.

До 15 травня ц.р. можна буде скористатися і послугою транспортування хворих на гемодіаліз, які відповідають вище згаданим критеріям, – у межах Львівської області. Детальніша інформація – в КНП «Трускавецька міська лікарня».

«Première Urgence Internationale» – це неприбуткова неполітична нерелігійна міжнародна неурядова організація зі штаб-квартирою у Франції, завданням якої є допомога цивільному населенню, що перебуває у скрутному становищі у зв’язку з природними катаклізмами, війною чи економічним колапсом. В Україні ця організація працює з 2015 року. Фінансування проєктів здійснюється за участі Centre de crise et de soutien of the Ministère de l’Europe et des Affaires Étrangères https://www.facebook.com/france.diplomatie 

У Трускавці організація здійснює діяльність з 2022 року завдяки ініціативності секретаря міської ради Наталії Пономаренко. Зокрема на базі Трускавецького територіального центру фахівцями БО «Прем`єр Уржанс Інтернасіональ» надаються соціальні та психологічні послуги, а також надавалася матеріальна гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення, котре перебуває в кризових життєвих ситуаціях.

Перейти до вмісту