У Трускавці заплановано провести Форум Рад ВПО Львівщини. Такого рішення досягнуто під час сьогоднішньої зустрічі в Трускавецькій міській раді, організованій та проведеній з ініціативи секретаря ради Наталії Пономаренко.

В зустрічі з Наталією Анатоліївною взяли участь голова Ради ВПО м. Трускавця Тетяна Моісеєва-Шиленко, менеджерка в соціальній сфері у Львівській області Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісес» (Charitable Organization „Charity foundation „Stabilization Support Services”) Оксана Яковець, регіональна юристка цього благодійного фонду Марина Купрікова та начальниця управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради Віра Ільницька.

Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісес» вже знаний у Трускавці. Так, 24 листопада 2023 року Оксана Яковець привозила до управління праці й соцзахисту ТМР нову оргтехніку в рамках проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб». Тоді управління отримало від БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісес» ноутбук, мультифункціональний принтер, роутер, картридж та додаткове обладнання, що дозволило забезпечити створення додаткового робочого місця в управлінні без прийому на роботу додаткового персоналу.

Вже тоді Оксана Яковець наголошувала на потребі створення в місті-курорті і громаді загалом Ради ВПО. Цей процес у Трускавці тоді вже було розпочато, а в 2024 році Раду ВПО було створено. Якщо ідею Форуму Рад ВПО Львівщини вдасться реалізувати, то досвідчені ради з Червонограда, Рудок, Перемишлян, Пустомит та інших міст нашого краю поділяться досвідом та рецептами успіху з новоствореними Радами.

Під час сьогоднішньої зустрічі, котра проходила в робочому кабінеті секретаря міської ради Наталії Пономаренко, були обговорені інші важливі питання: адвокаційні кампанії, можливість релокації до Трускавця одного з вищих навчальних закладів (наразі мова йде про Донецький Національний Технічний Університет), залучення партнерських та донорських організацій для реалізацій ряду проєктів, важливих для ВПО, зокрема в медичній, соціальній, дозвіллєвій, економічній та інших сферах.

Пропозиції Оксани Яковець та Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісес» будуть обговорені на найближчому засіданні Ради ВПО міста Трускавця, після чого буде проведена додаткова зустріч з представниками цього благодійного фонду для посилення співпраці на благо нашої громади та її старих і нових мешканців.

Перейти до вмісту