31 січня під головуванням депутата Анатолія Стародуба відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів, підприємництва, комунальної власності та майна. Розгляд питань зайняв більше години часу.

Члени комісії підтримали ряд соціальних проектів:

– проєкт рішення про надання пільг на оплату житла і комунальних послуг для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, прийомних батьків та опікунів/піклувальників на 2023 рік для 12 сімей,

– проєкт рішення про надання адресної грошової допомоги на покриття витрат на житло і комунальні послуги особам з інвалідністю Трускавецької міської територіальної громади (500 гривень в місяць),

– проєкт рішення про надання щомісячної грошової компенсації на оплату житлово-комунальних послуг деяким категоріям громадян Трускавецької міської територіальної громади на 2023 рік (учасники УПА, вдови політв’язнів, репресовані, реабілітовані з посвідченням Львівської обласної ради, Почесні громадяни Трускавця, якщо вони не отримують допомогу з інших джерел),

– проєкт рішення про адресну грошову підтримку довгожителів Трускавецької міської територіальної громади на 2023-2024 рр  (виплати до дня народження особам від 90 років і більше становитимуть від 1 тисячі гривень до 3 тис. залежно від віку).

На бюджетній комісії заслухали спеціаліста з питань розвитку аграрного сектору економіки та розвитку сільських територій Олега Блажівського. Його доповідь «Про функціонування агропромислового сектору економіки на території громади», тези з якої можна переглянути в інформації про засідання земельної комісії від 31.01.2023 р, викликали бурхливу дискусію щодо того як місцева влада може допомогти сільгоспвиробникам.

Активну участь в дискусії взяли заступники міського голови Мирон Флюнт та Святослав Стефанків, депутати міськради Анатолій Стародуб, Богдан Габшій, Юрій Наконечний, Андрій Остапчук. Пропонувалося відкрити при в`їзді в місто Трускавець новий ринок для місцевих виробників с/г продукції (А. Остапчук), розробити, затвердити та почати реалізацію цільової міської Програми підтримки с/г виробників (С. Стефанків), рекомендувати с/г виробникам брати участь в тендерах та реалізувати свою продукцію для підприємств на території громади, в тому числі бюджетних (Б. Габшій, Ю. Наконечний, А. Стародуб). Всі зійшлися на тому, що одна людина не може виконувати такий об’єм роботи як співпраця з с/г виробниками та підтримка сіл, тому будуть проведені додаткові консультації з міським головою щодо можливості створення окремого структурного підрозділу, котрий займався б реальними кроками для підтримки фермерів та ФОПів, котрі працюють в сфері сільгоспвиробництва.

Депутати подискутували відносно доцільності ТзОВ «Трускавецький водоканал» брати овердрафт в комерційному банку «Львів», а не в державних банках України.

Наприкінці засідання в «Різному» було розглянуто два питання, котрі не виносяться на сесію (закупівлі та будинки-готелі). Як і належить бюджетній комісії, робилося це з думкою про економію коштів бюджету та з турботою про його краще наповнення.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту