З робочим візитом у Трускавці побували представники християнської місії Ukraine Missions (США) на чолі з очільником американської протестантської спільноти Церква Христа Джоном Кахельманом (John Kachelman Jr.). Було проведено робочу зустріч з міським головою Андрієм Кульчинським та заступником міського голови Олексієм Балицьким щодо можливості надання гуманітарної допомоги.

Міський голова розповів про виклики, які стоять перед містом напередодні зимового періоду та про потреби. Він наголосив на тому, що на території Трускавецької громади знайшли прихисток тисячі ВПО, і їхня кількість становить приблизно стільки ж, скільки є місцевих жителів. За офіційними даними станом на 17.09.2022 р. у Трускавці офіційно зареєструвалося бл. 14 250 ВПО, але реальна кількість переселенців є більшою.

Волонтер із США ознайомився з нашим курортом, побував на бюветі, оглянув центральну частину курорту. Також він зустрівся з волонтерами музею Біласа. Будучи зворушений їхньою ревністю та бажанням максимальної допомоги нашим захисникам, Джон Кахельман склав пожертву на закупівлю аптечок та теплого одягу/взуття.

Джон Кахельман допомагає Україні ще з 2014 року. З його ініціативи щорічно в прифронтові зони відправлялися вантажі гуманітарної допомоги, зокрема одяг, ліки та медичне обладнання. З лютого 2022 року Церква Христа розширила свою допомогу на інші регіони України. За останні пів року Ukraine Missions вже надала понад 700 контейнерів різноманітної гуманітарної допомоги для ряду громад, і продовжує допомагати нашій країні. Трускавець може стати черговим містом, куди Ukraine Missions спрямує свою допомогу.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту