Субота – поминальний день, і так співпало, що саме в першу суботу Великого Посту Трускавецька громада провела в останню путь воїна-Героя Петра Цурукіна (1990-2023). Загиблий захисник – вже 74-й журналіст, якого вбила держава-терорист – путінська росія. Також він – 35-й полеглий захисник з Трускавецької громади з початку повномасштабної війни.

Траурні урочистості 23 березня очолив отець-декан Петро Івасівка у співслужінні чисельних священиків Трускавецького деканату. Після панахиди в каплиці труну перенесли до церкви святого Миколая. Тут відбулося останнє цілування – прощання з покійним. В ньому взяли участь родина, представники влади, однокласники, сусіди, друзі, побратими, багаточисельна трускавецька громада, котра таким чином вшанувала воїна-Героя та висловила співчуття рідним і близьким Петра Цурукіна.

У своїй надгробній промові отець Володимир Бондарчук наблизив постать воїна Петра. Той завжди був променем світла, котрий освічував темряву, ніс у світ радість та добро. Завершивши  навчання у Трускавці, хлопець вирішив реалізувати свої таланти та підкорювати світ, тож подався до стольного граду Києва. У столиці Петро Цурукін зробив блискучу кар`єру, реалізував чимало цікавих соціальних та розважальних проектів, працював на телеканалі СТБ, був ведучим телеканалу Kyiv Live. З вересня 2022 року по червень 2023-го, тобто до моменту загибелі на Запорізькому напрямку, служив у Збройних Силах України.

Важко змиритися з такою непоправною втратою, як загибель нашого земляка Петра Цурукіна, а ще важче усвідомлювати, що такі хлопці та дівчата, чоловіки та жінки гинуть щодня з вини несамовитого, осатанілого агресора. Нехай же жертва воїна не буде марною, а стане вкладом у нашу майбутню Перемогу та у процвітання України. Адже кожен з загиблих хотів би, щоб наша держава була сильною, справедливою, багатою і мирною, щоб більше ніколи не доводилося матерям оплакувати синів, сестрам братів, дітям батьків, а дружинам чоловіків.

Вічна пам`ять та Царство Небесне полеглому Герою Петрові Цурукіну та всім, хто віддав життя за свободу українського народу!

Фото з похорону – тут.

Перейти до вмісту