За останні 30 років людство витратило третину наявних на Землі ресурсів. З кожним роком споживання ресурсів збільшується на півтора відсотка. Тому такого важливого значення набуває економія природних ресурсів, пошуки альтернативних варіантів, вторинне перероблення сировини. Для привернення уваги до цих проблем проводять акції, що стосуються вторинної переробки чорних і кольорових металів, зношених автомобільних шин, пластикових пляшок, паперу. Своєю чергою, Трускавецька громада приєднується до чинних ініціатив і проваджує власні.

Так, віднедавна в навчальних закладах Трускавецької громади встановлено контейнери для сортування пластику та паперу. Проєкт «Екологічна політика Трускавецької громади» реалізовується громадською організацією «Європейський діалог» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Також, втіленню цієї ініціативи в життя в трускавецьких навчальних закладах завдячуємо Управлінню розвитку громади та відділу освіти міської ради Трускавця.

Екологічна культура формується в ранньому дитинстві, тому важливим виховним аспектом є привернення дитячої уваги до проблем навколишнього середовища.

Актуально саме під час війни навчати майбутнє покоління правильно використовувати природні ресурси, адже тільки зараз усі зрозуміли, як важливо бути «енергоекономними» та екологічно свідомими.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту