Сьогодні, 28 жовтня, заступник міського голови Трускавця Олексій Балицький вручив грошові сертифікати 12 учням Трускавецької громади за вагомі досягнення. Троє з них отримало сертифікати на суму 15 тисяч гривень, дев`ятеро – на суму 5 тисяч. На руки виходить трішечки менше грошей, адже будуть відраховані податки та збори.

Випускник СЗШ №1 м. Трускавця Богдан Стецишин в 2023 році  отримав максимальну кількість (600 балів) при здачі національного мультипредметного тесту (НМТ). На Львівщині такий результат був хіба в 12 випускників, серед яких – наш Богдан. Пишаємося тобою! 15 000 гривень – це винагорода від громади за твою успішність, наполегливість та заохочення на майбутнє!

По 15 000 грн. отримують і призер Чемпіонатів України з шахів Олексій Наконечний та призерка Міжнародного мистецького конкурсу в Італії Марія Пасемко.

Натомість по 5 000 грн. отримують 9 учнів Трускавецької громади, котрі склали НМТ на 200 балів (найвищий бал з 1 предмету). Це Владислав Аксентійчук, Устина Кульчинська, Софія Масяк, Анна Мачило, Катерина Нейлик, Марта Прокопів, Юлія Скопик, Софія Ткачишин та Олег Чапля. Вітаємо вас, хлопці та дівчата і пишаємося вами!

Щоправда, не всі 12 учнів змогли забрати сертифікати особисто, адже багато з випускників навчається за кордоном. Прибули особисто Богдан Стецишин, Софія Ткачишин, Анна Мачило та Олег Чапля. Вони навчаються в провідних вишах Львова та Києва, вивчають право та прикладну математику.

Сертифікат Олексія Наконечного передасть йому рідний дядько, а іншим учням сертифікати передадуть в найближчий час. Гроші будуть перераховані на карткові рахунки дітей.

Ця фінансова мотивація для 12 дітей з Трускавеччини є так само важливою, як і стипендії міського голови, котрі щорічно присуджуються учням, котрі талановиті у навчанні, спорті, мистецтві та досягли вагомих здобутків у тій чи іншій сфері. Нагадаємо, що нагородження стипендіатів міського голови відбувається двічі на рік: на Шевченкові дні та в День Незалежності України.

Вітаючи наших дітей, котрі сьогодні отримали грошові сертифікати, заступник міського голови Олексій Балицький та начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту ТМР Роман Коваль побажали дітям щасливої долі, наполегливості у досягненні поставленої мети, Перемоги та мирного неба. Олексій Балицький закликав юнаків та юнок бути патріотами рідного міста, рідної України, щоб навчанням, працею та досягненнями прославляти свій рід, громаду та державу!

Від імені батьків міській владі Трускавця за такий приємний сюрприз для дітей подякував Іван Ткачишин.

Перейти до вмісту