Цими днями у Трускавці завершили облаштування «пунктів незламності». На виконання доручення керівництва Області в місцевого самоврядування було вкрай мало часу. Попри те, що не все потрібне обладнання було в наявності, керівництво міста облаштувало «Пункти незламності» максимально якісно, відповідно до вимог та реальної потреби громади.

На сьогодні, у Трускавецькій громаді облаштовано шість таких пунктів. Перші три відкрились на базі КНП «Трускавецька міська лікарня», Територіального центру соціального обслуговування громадян та Міської ради Трускавця. Решта три будуть розгорнуті на базі трьох міських шкіл в приміщеннях, які слугують укриттям. Вони запрацюють тоді, коли електроенергія буде відсутньою більш як 24 години, а навчальний процес буде зупинено (згідно з рекомендаціями ОВА).

Всі «Пункти незламності» в Трускавці обладнані генераторами. Як розповів Святослав Стефанків, обласний депутат, заступник міського голови Трускавця, потужності будуть невисокими, але енергії вистачить для мінімальних потреб. У кожному можна буде підзарядити мобільні пристрої, зігрітись, випити гарячого чаю чи кави, подекуди й перекусити. Доступ до інтернету буде не всюди, адже залежатиме від можливості самої установи.

Ситуація з електроенергією у громаді є складною, та не настільки критичною, як в центральній та східній частині держави, тому, наразі, цілодобово працює лише один пункт в Трускавецькій міській лікарні. Поряд з цим, під час «блекауту» (довготривалої відсутності електрики понад 24 години) усі «Пункти незламності» на території Трускавця будуть готові до роботи 24/7.

Тож як працюють «Пункти незламності» в Трускавці:

1. КНП «Трускавецька міська лікарня» знаходиться на вул. Данилишиних, 62. Пункт обладнаний генератором та пальним і вже працює 24/7 незалежно від ситуації з електрикою. Тут можна зігрітись, зарядити телефони, отримати медичну допомогу, випити гарячого чаю/кави, є мінімальний набір продуктів та речей першої потреби для мам і дітей.

2. Територіальний центр соціального обслуговування громадян, вул. Стебницька, 66. Пункт обладнаний генератором та необхідною кількістю пального, працює з пн-пт в робочі години установи з 8:00 – 17:00. Серед доступних опцій: живлення для мобільних приладів, аптечка, можливість зігрітись, місця для відпочинку/роботи. За потреби переходить у роботу 24/7.

3. Трускавецька міська рада, вул. Бориславська, 2. Пункт обладнаний генератором та необхідною кількістю пального, працює з пн-пт в робочі години установи з 8:00 – 17:00. Тут можна зарядити гаджети, є доступ до інтернету (у залежності від наявності електроенергії, з’єднання), чай\кава, аптечка, сухий перекус, місця для відпочинку/роботи. За потреби переходить у роботу 24/7.

«Пункти незламності» в школах Трускавця запрацюють тоді, коли електроенергія буде відсутньою більш як 24 години, а навчальний процес буде зупинено. Усі вони оснащені генераторами, можливий доступ до інтернету (в залежності від наявності електроенергії, з’єднання). Тут люди можуть зігрітись, зарядити мобільні пристрої, випити гарячої кави/чаю, перекусити та залишитись навіть під час повітряної тривоги.

4. СЗШ № 1, вул. Садова, 14.

5. НВК «СЗШ № 2 – гімназія», вул. Данилишиних, 19.

6. СЗШ № 3, вул. Стебницька, 98.

Окрім зазначених, «Пункт незламності» працюють на базі Трускавецького відділу МВ ГУ ДСНС, який знаходиться на вулиці Бориславській, 20.

Усі ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв, адже країна-терорист непередбачувана. За найгірших сценаріїв (кілька днів поспіль без електрики) у місті готові облаштовувати інші пункти обігріву, в тому числі з можливістю готувати їжу. Віримо, що спільними силами, плануванням та взаємопідтримкою ми мінімізуємо негаразди та безпечно переживемо цю зиму.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту