Депутати Трускавця прийняли проект рішення про затвердження Стратегії розвитку Трускавецького субрегіону на період 2028 року та Плану заходів з реалізації у 2019-2021 роках Стратегії розвитку Трускавецького субрегіону на період до 2028 року.

 Документ містить понад 60 сторінок детального опису того, як і куди повинен рухатись Трускавець в майбутні кілька років. Відтак, Стратегія визначає місію, бачення та стратегічні цілі. Важливим розділом є каталог проектних ідей. До Плану дій увійшло 25 проектів, на загальну суму понад 300 млн грн, зокрема: реконструкція міського парку, реставрація Художнього музею М.Біласа, туристичне ознакування міста, модернізація системи водопостачання, словом, усі необхідні проекти для розвитку Трускавця до рівня провідного Європейського курорту.

 Унікальність Стратегії в тому, що її розробляли експерти разом з мешканцями, громадськими активістами та працівниками міської ради. Процес розробки та обговорення Стратегії проводився з ініціативи Трускавецької міської ради та тривав більш як пів року. Фінансування Трускавецка міська рада отримала завдяки співпраці з німецькою об’єднаною громадою – Землею Ватлінген, керівники якої оплатити розробку Стратегії Трускавця в рамках українсько-німецького партнерства за фінансової підтримки «ENGAGEMENT GLOBAL».

 Слід зазначити, що представник німецької сторони – Роланд Даннер, уповноважений мешканець Землі Ватлінген спостерігав за процесом розробки Стратегії. Проаналізувавши всі документи Стратегії, зазначив, що Трускавець одне з найперспективніших міст Західної України, а Стратегія розвитку субрегіону дає можливість зрозуміти, чого не вистачає кожному сегменту міста: чого хочуть мешканці, до чого прагнуть підприємці, яким бачать курорт очільники міста через 10 років.

 «Ми не тільки почали добрий проект, ми його, також, успішно завершили. Це рішення вплине на майбутнє Трускавця. Стратегія це керівна лінія для розвитку міста. Друга частина – базується на Стратегії, це є проекти, які долучаються до неї», – зазначив Роланд Даннер. Перед голосуванням на сесії міської ради, він, також, побажав щастя трускавчанам, та наголосив, що депутати, у своїх рішеннях мають керуватись інтересами не одиниць зацікавлених, а цілої громади.

 Основну роботу з розробки Стратегії провели експерти Олександр Софій та Олександр Волошинський спільно з Наталією Скибак, начальником Управління розвитку міста Трускавецької міської ради.

 «Вітаю усіх учасників розробки Стратегії розвитку Трускавця та субрегіону. Дякую мешканцям, які знаходили час для відвідування наших робочих засідань. Завдяки нашій спільній роботі місто отримало орієнтир для розбудови. Стратегія є цінною для залучення інвестицій та розуміння інвесторами в якому напрямку буде рухатись місто, а також це важливий документ для участі в донорських міжнародних програмах. Окремо дякую нашим німецьким партнерам за розуміння, підтримку та, звісно ж, фінансування розробки Стратегії. Особлива подяка доктору Михайлу Гамалію, керівнику програми «Партнерство між містами «ENGAGEMENT GLOBAL» і пані Валентині Терлецькій нашому координатору програми», – зазначила Наталія Скибак.

 Стратегія – Документ, який дозволяє місту Трускавцю претендувати на участь в обласних, державних і міждержавних програмах фінансування. На цьому наголосив  Андрій Кульчинський – трускавецький міський голова.

 «З 2021 року це обов’язкова умова, без Стратегії участь міст у міждержавних програмах не буде розглядатись. Що стосується обласних програм, то вони будуть розглядатись в контексті Стратегії, яка повинна бути співзвучна зі Стратегією розвитку Області та Країни, тому важливо розуміти – все, що показане в Стратегії розвитку Трускавця та субрегіону враховує ці нюанси», – додав Андрій Кульчинський.

Перейти до вмісту