30 років тому, 1 вересня на вулиці Лесі Українки, 21 відкрились дитячі ясла-садок № 6 «Теремок». Розрахований на 220 дитячих місць. Новостворена дитяча установа забезпечувала виховання та навчання дітей віком від 1,5 років до семи років у вікових групах — тривалість перебування – 12 год на день.

 За 30 років у «Теремку» було 30 випусків. Зі стін навчального закладу вийшло багато талановитих людей. Першою завідувачкою ДНЗ № 6 «Теремок» була Віра Станіславівна Лисик (1989р. -1992р.), другою – Лідія Федорівна Макогон (1993р.-2013р.), з червня 2013р. керівником садочка є Олександра Ігорівна Роздольська.

 Сьогодні в ДНЗ №6 «Теремку» відкриті 12 груп: три групи раннього віку, три – молодшого віку, три – середнього віку, три – старшого віку. Відвідує навчальний заклад 242 дитини. Тут зосереджуються на розвитку творчих здібностей дошкільників на основі впровадження сучасних інноваційних технологій. Адже розвиток творчої особистості – є одним із головних завдань сьогодення. В дошкільному навчальному закладі створені всі умови для виховання творчої особистості. Велику увагу приділяють формуванню та зміцненню здоров’я дітей, Результатом роботи є – І місце в обласному конкурсі на відмінний стан фізичного виховання. А в Всеукраїнському огляді-конкурсі на кращий стан фізичного виховання ввійшли в десятку кращих ДНЗ України, посівши восьме місце.

 «Сьогодні ДНЗ № 6 «Теремок» святкує тридцятиріччя. Ювілей — час підбиття підсумків, роздумів про досягнення, успіхи, плани на майбутнє. За ці роки дошкільний навчальний заклад пройшов довгий і важкий шлях не тільки становлення, але й накопичення педагогічного досвіду, підвищення якості роботи, творчого пошуку, поліпшення матеріально-технічної бази. За останні чотири роки зроблено багато: капітальний ремонт трьох туалетних кімнат, капітальний ремонт пральні та кімнати для прасування, замінено опалювальну систему на нові радіатори, встановлено нове сучасне освітлення (LED-світильники), бак для зберігання води з помповою станцією, заміна старих дерев’яних дверей на металопластикові, а найбільший подарунок для ДНЗ є утеплення та фарбування фасаду. Садочок став ще кращим, веселковим та привабливим. Велика подяка міській владі в особі міського голови Андрію Богдановичу Кульчинському, начальнику відділу освіти Оресту Павловичу Лобику», – розповідає Олександра Роздольська, завідувачка садочку.

 У 2016 році ДНЗ № 6 «Теремок» взяв участь в обласному конкурсі мікропроєктів і виграв мікропроєкт «Придбання меблів для груп молодшого віку», у 2019 році – мікропроєкт «Капітальний ремонт туалетних кімнат та каналізаційної системи». Завдяки цьому мікропроєкту зроблено капітальний ремонт ще двох туалетних кімнат.

 Сьогодні вихованці «Теремка» радісно дивляться на світ. Зробити їх щасливими завтра – головне завдання колективу дошкільного навчального закладу.

Щиро вітаємо “Теремок” зі святом!

Перейти до вмісту