13 лютого відбулося пленарне засідання LXVIII позачергової сесії Трускавецької міської ради. Спочатку секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко від імені депутатського корпусу привітала міського голову Андрія Кульчинського з Днем народження, який він відзначив нещодавно, та вручила йому букет квітів.

 На сесії було розглянуто питання внесення змін до показників бюджету міста на 2020 рік. Окрім співфінансування мікропроєктів зміни стосувалися актуального питання – виділення коштів на подолання наслідків буревію 10 лютого. Найдужче потерпіли окремі заклади освіти та будинки на Дрогобицькій, 12 і Мазепи, 6А. Місто не залишить мешканців цих будинків наодинці з їхніми проблемами.

 Депутати прийняли соломонове рішення щодо забезпечення приміщеннями двох громадських організацій ветеранів АТО. ГО «Ковчег» здійснюватиме свою статутну діяльність у будівлі на Стебницькій, 100, а ГО «Меч Арея» – на Скоропадського, 3. Окрім того депутати надали дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ОСББ “Галицький двір 14”.

 Найдовше на сесії розглядали останнє питання, яке в порядок денний було внесено після обговорення на вчорашній бюджетній комісії. Стосується воно зміни власників ТОВ «Трускавецькі лікувальні води», котрі повідомили оздоровниці міста про підвищення ціни на мінводи. Директор ТОВ «Трускавецькі лікувальні води» Андрій Тарнавський не зміг виступити з доповіддю на сесії, оскільки перебуває у відрядженні. Тож депутати вирішили звернутися в АМКУ за інформацією щодо погодження нових тарифів на мінводи.

 Конкретніше та предметніше питання співпраці міста та нових власників гідромінеральної бази курорту обговорять на наступній, черговій сесії міськради в кінці лютого. Натомість на початку наступного тижня керівники санаторіїв, готелів та оздоровчо-курортних комплексів міста зберуться у стінах міської ради, щоб вирішити як діяти в нових умовах.

 В цілому засідання позачергової сесії тривало трохи менше двох годин. Плідна робота на комісіях дозволяє економити час народних обранців на пленарних засіданнях.

Перейти до вмісту