28 лютого на базі НВК «СЗШ №2-гімназія» відбулась учнівська науково-практична конференція «Еколого-валеологічне виховання дітей для збереження здоров‘я нації».

 Програма проведених заходів була насичена, цікава й найважливіше – актуальна. Задіяні школярі й учителі як молодшої, так і старшої школи.

 Урочисте відкриття конференції відбулось о 10:00 в учительській школи-гімназї, де зібрались усі учасники, а це педагоги не лише трускавецьких шкіл,а й викладачі ДДПУ, представники навчальних закладів Львівської області та Трускавецького міського відділу освіти. Зі вступним словом звернулись до присутніх директор НВК «СЗШ№2-гімназія» Роман Гудзеляк, міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, завідувач кафедри біології ДДПУ Світлана Монастирська та заступник декана біолого-природничого факультету ДДПУ Григорій Коссак.

 У рамках конференції відбулась презентація екологічного проєкту-акції «ЕКОшкола». Це відеоролик, створений учнями 3-А класу і учителем Лесею Кулигіною, присвячений надзвичайно важливій проблемі сьогодення – сортуванню побутових відходів, у якому діти розповіли про такі прості, але водночас життєво необхідні правила сортування сміття.

 Учасники модельної гри «Засідання Кабінету Міністрів України», учні 4-их класів, під керівництвом координаторів гри (учителя географії Галини Ключник і заступника директора з навчально-виховної роботи Руслани Болюк) спробували себе в ролі міністрів, провели засідання на тему: «Збереження здоров‘я нації». У підготовці дітей брали участь класні керівники 4-х класів (Ірина Дучій, Світлана Кравець та Тетяна Сілецька).

 Наймолодшими учасниками конференції стали представники НУШ, учні 2-их класів. Вони під керівництвом учителів Галини Гнатів, Марії Бачинської та Уляни Матвіїшин, поділені на 4 команди, у ході інтелект-гри «Здорові перегони» з використанням інноваційних технологій, яку провела учитель Марія Осередчук, демонстрували знання основних важливих правил здорового способу життя: правильного і збалансованого харчування, розрізнення корисних і шкідливих продуктів, необхідність фізичної активності тощо.

 Об 11:30 у кабінеті біології почалось секційне засідання. З вітальним словом виступив учитель біології Михайло Пуців. А далі присутні заслухали виступи старшокласників (13 учасників) з цікавими та актуальними доповідями: «Вплив «Нафтусі» на ріст людини», «Як виростити кристал?», «Альтернативні джерела питної води та їх якість» тощо.

 А підсумували роботу конференції Роман Гудзеляк, Андрій Кульчинський ,Інна Форемна (голова методичного кабінету відділу освіти) та Іванна Стасишин (спеціаліст відділу освіти), зазначивши, що важливість подібних заходів важко переоцінити, адже актуальність порушеного питання у ХХІ не викликає сумнівів, а правильне екологічне виховання – це запорука не лише здорової нації, а й існування людства взагалі.

Перейти до вмісту