Трускавецька міська рада виділить понад 200 тисяч гривень на розробку технічної документації житлових будинків. Пов’язане це з виконанням Закону про ОСББ, який вступає в дію з липня цього року. 

Однією з головних умов передачі будинку на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку є наявність технічної документації, без неї переведення зробити неможливо. Виготовлення технічної документації справа затратна – від 10 тисяч гривень за будинок. На сьогодні чимало трускавецьких багатоквартирок не мають в наявності потрібних документів. Немає їх і в теперішнього балансоутримувача, оскільки, відомо, що при ліквідації КП «Наше Місто» паспорти будинків не були передані КП «Трускавецьжитло» в належній кількості. Так чи інакше Закон передбачає, що з липня цього року всі будинки мають перейти на баланс ОСББ, або ж місто (держава) саме визначить управителя для будинків, які не створять на той момент об’єднань. 
На семі йшлося про те, що Трускавецька міська рада від себе робить те, що необхідно в першу чергу – виділить кошти на виготовлення технічної документації на будинки. Відповідно мешканцям порадили не зволікати зі створеннями ОСББ, та, попіклуватись про вирішення долі власних будинків.

Перейти до вмісту