Наближаються вихідні дні, середня температура повітря підніметься 22-28 ° С, місцями до + 30° С і вище, збільшується кількість відпочиваючих людей (в тому числі дітей) на водоймах області.

Відповідно до інформації Департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації з початку 2017 року на водних об’єктах Львівської області загинуло 26 людей (в тому числі 5 дітей).     

Відділ з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення Трускавецької міської ради спільно з Трускавецьким міським відділом ГУ ДСНС у Львівській області ще раз нагадують декілька нескладних для виконання правил поведінки на водоймах.

Купаючись не варто запливати за огороджувальні буї, залізати на технічні та попереджувальні знаки, буї та інші предмети. Аби уникнути травматизму не підпливайте до веслових човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, не пристосованих для цього споруд і в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми. Небезпечно організовувати ігри на воді пов’язані з пірнанням, захватом тих, хто купається.

Заборонено використовувати рятувальні засоби і спорядження не за призначенням, а також подавати обманні сигнали тривоги. Медики не рекомендують пірнати у холодну воду після довгого перебування на сонці, адже це може призвести до несподіваної реакції організму, внаслідок різкої зміни температури.

Однією з основних небезпек, що призводять до трагічних ситуацій є купання в нетверезому стані. Відпочиваючи разом з дітьми, не варто залишати їх без нагляду, а навпаки необхідно слідкувати за безпекою їх ігор. Аби відпочинок приносив тільки радість потрібно дбати про чистоту водойм та пляжів.

На кожному пляжі оздоровчої установи і в місцях масового відпочинку громадян з метою попередження нещасних випадків і надання допомоги тим, хто потрапив у біду на воді, підприємство, установа або організація, за якими закріплена відповідна територія, повинні створити сезонні відомчі рятувальні пости, організувати постійне чергування рятувальників.

Необхідно уникати купання в затоплених кар’єрах, каналах, озерах, пожежних водоймах, ставках і інших водоймах, які не мають обладнаних пляжів сезонними рятувальними постами, не визначені органами влади як місця масового відпочинку громадян біля води.

Дотримання цих нескладних правил є запорукою гарного відпочинку та приємних спогадів про нього.

Будьте обережні!

Залишити відповідь