Легальна заробітна плата – обов’язок роботодавця!

Питання виплати офіційної, прозорої зарплати сьогодні є дуже актуальним. Адже більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну, вищу за мінімальну зарплатню. Трапляється, що зарплата працівника значно відрізняється від тієї, яка записана у відомості. Це з’ясовується згодом.

Органи Пенсійного фонду України виконують важливу соціальну функцію – забезпечують своєчасну виплату пенсій та допомог громадянам. Пенсійні виплати постійно зростають, тому робота Фонду спрямована на збільшення надходжень, а забезпечити це можливо за умови легальної зайнятості населення та підвищення заробітної плати.

Своєчасна та повна сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – обов’язок кожного роботодавця! Однак, на жаль, деякі роботодавці ведуть подвійну бухгалтерію – виплачують людині певний розмір заробітної плати, а відрахування єдиного соціального внеску здійснюють із суми, що значно менша за отриману особою.

Виплата заробітної плати в “конвертах” позбавляє працюючих таких соціальних гарантій, як: оплата тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною та допомогу по вагітності й пологах; виплата втраченого заробітку у зв’язку з втратою непрацездатності у разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання; виплата допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи. Через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії за віком, по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника

Наймані працівники повинні зайняти чітку позицію та наполягати на виплаті заробітної плати з дотриманням вимог законодавства. Кожному працюючому необхідно, хоча б раз на рік, перевіряти розмір своєї заробітної плати та відрахувань єдиного соціального внеску, які декларує роботодавець до Пенсійного фонду України, щоб виключити можливість наявності помилок, неточностей і недостовірності даних та мати впевненість у одержанні справедливо заробленої пенсії. І робити це потрібно не тоді, коли вже досягнуто пенсійного віку, а в період здійснення своєї трудової діяльності.

На сьогоднішній день автоматизована система персоніфікованого обліку надає можливість кожному працюючому особисто одержати інформацію щодо нарахованої заробітної плати, щомісячного розміру сплачених внесків до Пенсійного фонду України та страхового стажу. У Пенсійному фонді України налагоджено інформування застрахованих осіб через веб-портал електронних послуг, а також СМС-інформування, де можна перевірити стан облікової чи пенсійної справи та пересвідчитись щодо відображених в них даних.

 

Шановні громадяни, роботодавці! Звертаємо увагу керівників підприємств, установ, організацій та підприємців щодо неприпустимості випадків виплати заробітної плати “у конверті”, а також виплати заробітної плати в розмірах нижче мінімально встановленої законодавством. Пам’ятайте, що отримуючи заробітну плату в “конверті” чи маючи інше неоформлене джерело доходу, ви маєте забезпечене сьогодення, але ризикуєте своїм майбутнім…

Начальник Трускавецького відділу обслуговування громадян (сервісний центр) головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області

 

Руслана Каніна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *