Звіт міського голови Трускавця – Андрія Кульчинського за роботу у 2017 році перед трускавецькою громадою складається з інформації про головні події, заходи, витрати міського бюджету та організації й проведення робіт впродовж року, зокрема: інформацію про виконання передвиборчої програми, інформацію про план, оголошений на попередньому звітуванні із зазначенням результатів виконання запланованих заходів, відомості про діяльність міського голови, як головної посадової особи Трускавця та досягнуті результати.

У звіті зазначена детальна інформація про витрати з бюджету за звітний період, а також плани на наступний рік.

У 2017 році до загального фонду міста надійшло 129 мільйонів гривень, а це на 35 мільйонів більше ніж у минулому. За ці кошти було проведено капітальні та поточні ремонти житлового фонду, доріг, закладів бюджетної сфери.

В галузь освіти у 2017 році інвестовано 10 мільйонів 494 тисяч гривень – на 64% більше ніж у 2016 році. Відтак, було проведено: 16 капремонтів, 32 поточних, 4 реновації у школах та садочках. Для закладів освіти закуплено: меблів на 632 231 гривень, інвентар на 551 874 гривень, обладнання на 1 мільйон 815 тисяч гривень. Трускавецькі школярі – лідери та переможці! Маємо 710 переможців у спортивних змаганнях та 128 перемог в освітніх конкурсах. На 60% збільшено стипендію обдарованим школярам від міського голови. У Трускавці вперше запровадили окреме преміювання кращих педагогічних працівників з міського бюджету.

Трускавецька лікарня йде в ногу з медичною реформою. У 2017 році в міській лікарні обладнали дві нові операційні кімнати. Також налаштовано внутрішню інтернет-мережу для сімейних лікарів, для цього було придбано 12 комп’ютерів. Розпочато капітальний ремонт 5-го поверху поліклініки, куди планується перевести жіночу консультацію. Оновлено технічне та медичне обладнання лікарні, придбано реабілітаційну клітку, стерилізатори та обладнання для харчоблоку. У лікарні працюють висококваліфіковані спеціалісти. Серед фахівців: 7 кандидатів медичних наук та 1 доктор медичних наук. Трускавець є лідером серед міст Львівщини у виконанні

програми «ДОСТУПНІ ЛІКИ».

Видатки на ЖКГ склали 45 млн.063 тис.грн, а це на 5 млн. 433 більше ніж минулого року. За ці кошти проведені ремонти 116 будинків, 17343 м² дорожнього покриття на 20-ти вулицях Трускавця, 13 внутрішньобудинкових проїздів та 1270 м.п. труб.

У 2017 році завершився перехід міста на індивідуальне опалення. Для школи мистецтв ім. Савицького було збудовано модульну котельню.

Вперше за 20 років розпочато реконструкцію міського парку. Зміни на лице: прокладено 228 м. дощової та побутової каналізації. 1200 м² головних алей парку замощено бруківкою, облаштовано двоє паркових сходів. Встановлено нову систему вуличного освітлення на вул.Шевченка та

вул.Бандери.

Для комунальних підприємств придбано: три вантажні автомобілі, причіп тракторний, 100 металевих контейнерів для ТПВ, роторну косарку, інструменти та обладнання на загальну суму 3 761 000 грн.

У 2017 році вживались заходи для посилення безпеки мешканців та відпочивальників. Придбано технічнео бладнання для Трускавецьких міських відділів: ДС надзвичайних ситуацій, Національної поліції, Служби безпеки України. Також було придбано 25 камер відеоспостереження та 4 вебкамери.

Протягом 2017 року в місті активно впроваджувалась

Програма економії бюджетних коштів (енергоносії). Ми досягли у цьому чудових результатів: утеплення фасадів об’єктів бюджетної сфери принесло економію 1 476 000 грн, а перехід на тризонний облік електроенергії, заміна ламп на енергозберігаючі дозволили зекономити 460 400 грн.

Ми перетворюємо Трускавець на центр спортивних подій. Минулоріч курорт прийняв: Чемпіонат України з гірських автоперегонів “Grand Prix Truskavets”, Ралі “Львівський стандарт”, Особистий чемпіонат України зі Спортивного орієнтування, Етап кубка України зі стронгмену, Міжнародний турнір з Хортингу “Truskavets Open”.

Трускавець сміливо можна на звати столицею фестивалів. До щорічних фестивалів, минулого року у трускавецьку фестивальну родину додались 3 нових. Загалом у 2017 році місто прийняло 19 фестивалів. З яких: 3 міжнародних, 11 Всеукраїнських, 2 регіональних, 1 обласний та 2 міських. Фестивалі – чудовий спосіб залучити туристів з усієї України та з за кордону.

Змін зазнали і заклади культури. Заміни системи опалення та оновлення книжкового фонду бібліотек, нові відремонтовані приміщення, сучасне обладнання – ті перетворення, які відбулись в галузі у 2017 році. Загальний бюджет видатків на культуру склав 16 млн. 376 тис.грн.

З міського бюджету виплачено 4 667 300 грндопомог та відшкодувань трускавчанам пільгових категорій. За кошти міського бюджету оздоровлено: 58 дітей пільгових категорій, 41 трускавчанин-пільговик отримав санаторно-курортне лікування.

Також, відзначимо, що у 2017 році курорт відвідало 207 000 туристів, з яких 42 000 іноземців. Трускавець посів друге місце, після Львова, по сплаті туристичного збору.

4 проекти, написані Управлінням розвитку міста, перемогли в обласному конкурсі місцевого розвитку 875 000 грн.

1500 000 грн місто здобуло з фонду німецько-української співпраці. Впродовж 2017 року розпочато реконструкцію двох спортивних майданчиків за кошти ДФРР, обласного фонду, бюджет – 3 000 000 грн.

Лідером з відвідуваності іноземцями Трускавця є Польща. Потік туристів поляків в порівнянні з 2013 роком, до військового конфлікту на Сході, зріс в 11 разів.

Заплановано на 2018 рік:

– роботи по реконструкції парку,

– ремонти доріг та житлового фонду,

– робота над стратегією розвитку міста з німецькими фахівцями галузі, модернізація закладів медицини та освіти,

– покращення благоустрою міста,

– залучення інвестицій, робота по створенню ОТГ

Подивитись презентацію

Залишити відповідь

Перейти до вмісту