Трускавець вдячний за підтримку народові та урядові Тайваню, а також Польському Центру Міжнародної Допомоги

Минулого року у Трускавці завдяки співпраці Трускавецької міської ради та Польського Центру Міжнародної Допомоги (PCPM – Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej) і за донорські кошти Тайваню вдалося реалізувати проєкт із придбання багатофункціональних меблів для шкільних укриттів в трьох школах міста Трускавця.

Цього року співпраця продовжилася, і на черзі – наступна реалізація проєктів. З тим, як іде процес їхньої реалізації та з планами реалізації інших проєктів 4 квітня ознайомлювалися секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко та фахівчиня з питань співпраці з органами місцевого самоврядування PCPM Зоряна Довганик.

Найперше вони відвідали Трускавецький міський центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), де за кошти Тайваню придбано, за посередництвом PCPM доставлено, і соціальними працівниками Трускавця роздано пакети з памперсами для дорослих. Ці засоби гігієни отримали як ВПО, так і місцеві мешканці, котрі перебувають у вкрай складних життєвих обставинах. Кожен отримав 30 штук памперсів для дорослих, тобто 1 велику упаковку.

Другим пунктом інспектування стала СЗШ №3 міста Трускавця, де PCPM надано високочастотний перетворювач для підключення генератора та запуску циркуляційних насосів котельні СЗШ №3 та д/у «Дзвіночок» на випадок блекаутів.

Найдовше Н. Пономаренко та З. Довганич затрималися в Трускавецькій міській лікарні, де зараз проходить навчання для медичних сестер із сільських амбулаторій Доброгостова, Уличного та Орова. Нагадаємо, що за кошти народу й уряду Тайваню завдяки проєкту Польського Центру Міжнародної Допомоги вже придбано медичні аналізатори для здійснення аналізів крові та сечі. Аналогічні аналізатори є й на базі КНП «Трускавецька міська лікарня», тож медичні сестри з сільських амбулаторій проходять курс навчання та практичних заборів крові і сечі у Львові та Трускавці.

 Закупівля аналізаторів в Доброгостівську, Уличненську та Орівську амбулаторії сприятиме якісному наданню первинної медичної допомоги жителям громади, зокрема в сільській місцевості, та розширенню спектру безкоштовних обстежень. Тепер мешканцям сіл не обов’язково їхати до Трускавця чи іншого міста, щоб здати аналізи. Зробити це можна безпосередньо на місці, тобто в сільській амбулаторії.

У лікарні гостей супроводжували директор КНП «Трускавецька міська лікарня» Василь Іроденко та медичний директор установи Руслан Пономаренко.

Четвертим та останнім на сьогодні пунктом, де побували Наталія Пономаренко та Зоряна Довганик, стала СЗШ №1 м. Трускавця, де планується створення скул-хабу, для чого робиться ремонт та будуть закуплені комп’ютери й інша оргтехніка.

Представниця PCPM, фахівчиня з питань співпраці з органами місцевого самоврядування Зоряна Довганик була приємно вражена тим, що практично у всіх закладах окрім залучення грантових коштів є і внутрішнє інвестування. Тобто, громада також вкладає кошти в школи, лікарню, соцзахист для покращення якості надаваних освітніх, медичних та соціальних послуг. Тому в лікарні є чудовий простір для проведення вакцинацій, здійснюється ремонт актової зали, також в школах здійснюються ремонти та придбання необхідного обладнання (мультимедійного, для харчоблоків тощо).

Наступного разу в рамках перевірки реалізації проєктів представники PCPM  планують відвідати сільські амбулаторії, де повноцінно надаватиметься послуга аналізу крові та сечі на місцях. Додатково цією благодійною організацією планується закупівля та доставка продуктових наборів для найбільш потребуючих, а також закупівля для КНП «Трускавецька міська лікарня» аналізатора ШОЕ.

Тож Трускавецька громада щиро дякує Польському Центру Міжнародної Допомоги, котрий здійснює свою доброчинну місію з 2006 року в різних країнах світу, та донорам, особливо народові й урядові Тайваню, за їхню підтримку України. Ми завжди пам’ятатимемо Вашу доброту та простягнену руку допомоги у такий непростий для нашої держави час!

Фоторепортаж можна переглянути тут.

Перейти до вмісту