Трускавець з бюджетом, в якому 234 мільйони гривень – доходи

Депутати прийняли бюджет міста на 2017 рік, який фінансисти Трускавця назвали позитивним та збалансованим. У документі передбачається в повному обсязі профінансувати енергоносії, заробітну плату. Заплановані чималі видатки на розвиток міста. Надалі будуть передбачатись гроші на ремонти вулиць, утеплення будинків та ремонти бюджетних установ: шкіл, садочків з метою енергозбереження.  На сесії Микола Федоричак представив всі розрахунки, які вказують на ріст доходів міста порівняно з минулими 2016 та 2015 роками.

«Бюджет вже другий рік базується на новій податковій основі. Поряд з позитивним ростом ми бачимо, що нам передається багато статей витрат. Наприклад освітня субвенція це субвенція виключно на заробітні плати вчителям, решта, що стосується витрат на освіту лягає на місцевий бюджет. Так само і медична субвенція – видатки на охорону здоров’я, а вже видатки по енергоносіях за рахунок органів місцевого самоврядування. Маємо зважати на це і працювати в тому напрямку, звертатись до Верховної Ради, щоб нам не передавали ще більше витратних статей», коментує Микола Федоричак.

В ході виконання  бюджету будуть проводитись зміни. Зараз для бюджетних установ на енергоносії передбачено до 17% бюджету.  За словами головного фінансиста Трускавця при рості цін на енергоносії у місті немає на це більше витрат, оскільки проводяться заходи по енергозбереженню бюджетних установ, утеплюються фасади шкіл, лікарень, садочків. «Скорочення для економії коштів не планується, але заходи по енергозбереженню будуть продовжуватись», додає Микола Михайлович.  

У бюджеті міста  запланували  також видатки на підвищення зарплат працівникам бюджетної сфери до 3200 гривень, запевняють, що грошей вистачить для всіх. «Якщо з погляду підвищення заробітних плат, це є підвищення добробуту населення- люди будуть отримувати прибутки. Інше питання, як відреагує підприємницьке середовище на це, тому, що не просто для них буде платити  мінімальну зарплату в новому обсязі, але сподіваємось, що вони справляться з цим і тоді виплати від зарплат дадуть більші надходження в бюджет міста».

За рахунок бюджету розвитку, а це 26 мільйонів гривень будуть профінансовані об’єкти, які включені в проекти, що входять в програму ДФРР і обласний конкурс мікропроектів. Те, які проекти  будуть фінансуватись визначать по результатах конкурсів. Передбачені також кошти на реконструкції вулиць та житлового фонду. До розгляду бюджету депутати повернуться вже в лютому, щоб внести зміни базуючись на результатах 2016 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *