На нараді від Трускавця був присутній заступник міського голови Олексій Балицький: «Під час наради порушили питання про технічне завдання та проведення моніторингу, розглянули звернення ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» та Фонду державного майна України щодо скидів з хвостосховищ. Від Трускавця  ми озвучили питання, які, на нашу думку, потребують першочергової реакції. Це: винесення електричних опор, будівництво повітряних ліній електропередач та будівництво об’їзної автомобільної дороги», – розповів він.

Під час наради стало відомо, що станом на сьогодні дослідженням провалля займаються: Інститут геології та геофізики, Національний університет «Львівська політехніка»,  Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, ТзОВ «Інститут «Гірхімпром».

Також у ЛОДА повідомили, що на повний комплекс моніторингових досліджень та передбачення розвитку подальшої ситуації  уже передбачено 1 млн. 483 тис. грн. із обласного фонду охорони навколишнього середовища – таке рішення було ухвалено під час сесії  Львівської обласної ради 10 жовтня.

Нагадаймо, міські ради навколишніх міст та сіл – Трускавця, Борислава, Стебника, Модрич, Сільця, депутати обласної ради – підготували звернення в Кабінет Міністрів України щодо виділення коштів для проведення першочергових заходів із запобігання негативних наслідків у результаті обвалу земної поверхні на території Дрогобицького району в межах земель гірничого відводу ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал».

Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця закликав усіх дотримуватись заходів безпеки: «Ми постійно моніторимо ситуацію. У обласній екоінспекції повідомили  про те, що площа провалля, яке утворилося після землетрусу, буде збільшуватися, можливі і нові зсуви. Вкотре застерігаємо цікавих до пригод не підходити близько до місця провалля – це може містити загрозу для життя».

Залишити відповідь

Перейти до вмісту