У Трускавецькій міській раді обговорили питання легалізації зарплат


Відбулась комісія по розгляду діяльності підприємств-мінімізаторів та легалізації заробітної плати. Підприємцям одразу дали зрозуміти, що жартувати ніхто не збирається. У Трускавці від січня цього року налічується 25 підприємств-мінімізаторів, які показали найнижчий рівень середніх заробітних плат по підприємству. Це свідчить про безвідповідальне ставлення певних роботодавців до питання соціального захисту працюючих.

З початку року великим порушником виявилось відоме товариство з обмеженою відповідальністю «Трускавець Інвест» – п’ятизірковий готель «Женева». Ситуація за січень виглядає так – середня зарплата працівника становила в межах 950 гривень, а за лютий 980 гривень. Всього в готелі працює 250 чоловік. Члени комісії звернули на це ТОВ особливу увагу. Підприємство показує найнижчий рівень зарплатні при річному обороті 33 мільйони гривень. У своє виправдання представник ТОВ «Трускавець Інвест» говорив про те, що зараз низький сезон, а на додачу підвищуються ціни на комунальні послуги, відтак підприємство не може піднімати зарплати. «В ситуації, що склалась у «Женеві» керівництво готелю має переглянути менеджмент, оскільки показники говорять, що він є неефективним, та прийняти такі управлінські рішення, які б сприяли покращенню ситуації з зарплатами працівників в найкоротшій перспективі», – зазначив Олександр Ткаченко , головуючий комісії, заступник міського голови.

Фірма «Форте Медікал» також показала не найкращі результати. За рік, фінансовий оборот фірми 1 мільйон гривень Зарплати у працівників в середньому 950 гривень, а це нижче мінімальної. Директор «Форте Медікал» не з’явилась на комісію. ЇЇ представник повідомила, що працівники мед центру працюють на 0,5 – 0,25 ставки, оскільки надають послуги по 2-4 години в день. У членів комісії виникли запитання щодо оплати праці інших працівників, а саме професійним медикам в «Форте Медікал» платять по 1,5 тисячі гривень. До того, фірма заплатила податку до міського бюджету всього 8 тисяч гривень. Виглядає так, що підприємець не бажаючи платити податки, очевидно, видає зарплату в конвертах. У цьому випадку комісія вирішила направити листи до Міністерства охорони здоров’я України з проханням перевірити їхню діяльність та ліцензію.

Чимало підприємств потрапили в списки порушників лише тому, що подали неправильну звітність інші пообіцяли, що вже у квітні будуть підвищувати зарплати.

Ситуація з низькими зарплатами в Трускавці сьогодні знаходиться на особливому контролі в керівників міста та в області. Недобросовісних роботодавців будуть перевіряти, на основі перевірок будуть направлені звернення до відповідних контролюючих органів. Як відомо, що за приховування доходів, (зарплати в конвертах) та інші порушення підприємцям може загрожувати кримінальну відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *