Увага! Пожежонебезпечний період!

Відділ з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення Трускавецької міської ради спільно з Трускавецьким міським відділом ДСНС України у Львівській області нагадують про проходження на території Львівської області пожежонебезпечного періоду.

Із настанням сухої погоди на території Львівської області збільшується ймовірність виникнення пожеж. Весняна пора, багата на заходи з благоустрою населених пунктів, відкриває сезон несанкціонованого спалювання, який триває до пізньої осені.

Контроль за недопущенням самовільних палів входить до повноважень Державної екологічної інспекцією в області. З метою недопущення спалювання рослинності та її залишків, а також запобігання виникненню пожеж та їх розповсюдження на прилеглі території і лісові насадження, пасовища, торфовища, населені пункти держінспектори з охорони навколишнього природного середовища здійснюють рейдові перевірки. У ході рейдів також проводиться роз’яснювальна робота з населенням щодо попередження фактів самовільних підпалів і дотримання вимог природоохоронного законодавства. 

Не менш шкідливим є також спалювання відходів. Так, щільний чорний дим від тління пластикового сміття містить канцерогенні речовини, а при горінні гуми утворюється канцерогенна сажа. Несвідомість громадян у поводженні з відходами часто вражає.

З підвищенням температури повітря (літня пора)  та встановленням бездощової погоди починається пожежонебезпечний період, що несе нову небезпеку – ймовірність займань у лісових масивах, на торфовищах та водно-болотної рослинності в заплавах річок та водосховищ. Значна частина подібних пожеж стається саме через людський фактор. Ось чому з настанням пожежонебезпечного сезону органи державної влади приділяють особливу увагу попередженню виникнення пожеж у лісах області, у першу чергу обмежуючи та впорядковуючи їх відвідування відпочиваючими

Щоб уникнути лісових пожеж протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

– розведення багать у лісі (крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях);

– заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

– відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди;

– палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, крім місць, що обладнані для цієї мети.

Шановні громадяни та мешканці міста не завдавайте своїми діями шкоди лісовим насадженням та неухильно дотримуйтеся Правил пожежної безпеки на території лісів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *