Чинне законодавство України не дозволяє бути одночасно членом виконкому та депутатом міської ради. Оскільки на минулій сесії Зоряна Скибак прийняла присягу та стала депутаткою міської ради, то її виведуть зі складу виконкому. Відповідне рішення було погоджено сьогодні, 29 березня, на засіданні постійної депутатської комісії з гуманітарних питань (освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, молодіжної політики), депутатської діяльності, законності, етики, регламенту, місцевого самоврядування. Поки що нову кандидатуру до складу виконкому міський голова не пропонує.

Іншим проєктом рішення («Про зміни у персональному складі постійної комісії з питань землекористування, містобудування та благоустрою») Зоряну Скибак пропонується включити до складу депутатської земельної комісії. За попередньою інформацією від секретаря міської ради Наталії Пономаренко, депутатка Зоряна Скибак займе пост секретаря комісії.

Також на комісії з гуманітарних питань розглянули ряд інших питань. Серед них – погодження коригування батьківської плати за харчування в дитячих садках громади, котра зросте з 01.04.2023 р. на 10-13 грн.

Інше рішення стосується зміни переліку послуг у міському ЦНАПі. У зв’язку з реорганізацією системи відділів реєстрації актів цивільного стану (РАЦСи) закриється чимало таких відділів, тож їхні функції в певній частині зможуть виконувати ЦНАПи.

Іншні проєкти рішення, котрі розглянула комісія – погодження Статуту КП «Парк курортний» в новій редакції (зміна суми статутного капіталу у сторону збільшення в зв’язку з передачею на баланс КП мостів та доріг у селах) та прийняття нових редакцій Положень про відділ з питань діяльності правоохоронних органів, мобілізаційної та оборонної роботи та про сектор з питань цивільного захисту населення.

Наостанок було розглянуто дві заяви від депутатів Андрія Гнідана та Богдана Габшія, які стосуються діяльності одного з депутатів міської ради у воєнний час та діяльності православної церкви московського патріархату.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту