Сьогодні, 30 березня, в залі засідань міськвиконкому пройшла зустріч представників влади Трускавця з родичами загиблих воїнів-Героїв. У зустрічі взяли участь міський голова Андрій Кульчинський, секретар міської ради Наталія Пономаренко, керівники відділів та управлінь міської ради.
Головна тема, яку розглянули на зустрічі – встановлення пам’ятників полеглим воїнам-Героям. На Львівщині діє обласна комплексна програма, згідно з якою хтось один з родичів може отримати на виготовлення та монтаж пам’ятника певну суму коштів (у 2023 році це 81700 грн.). Можливий варіант, що родина відмовляється від цих коштів, і процедурою виготовлення та встановлення пам’ятника на могилі займається департамент житлово-комунального господарства Львівської ОДА. Тож родичам запропонували обирати який варіант для них підходить найоптимальніше.
Порадившись, батьки, матері, дружини загиблих воїнів вирішили, що було б добре, якби пам’ятники не надто відрізнялися один від одного, і в той же час щоб кожна родина могла вирішувати яким саме має бути цей пам’ятник. Щодо грошей, то краще, щоб ними родичі розпорядилися самостійно, а міська влада Трускавця надасть всю інформацію та сприяння щодо майстрів, котрі виготовляють пам’ятники, та координуватиме цей процес.
Гроші на виготовлення пам’ятника воїну його родина може отримати впродовж 18 місяців з дня загибелі. Заяву та необхідні документи потрібно подавати в управління парці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради (площа Чорновола, 2). Погоджено, що такі заяви в управлінні прийматимуть з понеділка, 3 квітня.
Родичі загиблих Героїв могли задати міському голові та представникам соціальних служб питання, які їх хвилюють, та отримати вичерпні відповіді.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту