У суботу, 10 червня, в Трускавці відбувся заключний Гала-концерт І Єпархіального фестивалю-конкурсу духовної пісні та поезії «Радуйся, Маріє!». У зв’язку з погодними умовами (сильні зливи) концерт проходив в Народному домі м. Трускавця.

Фестиваль є культурно-мистецькою акцією, що проводиться з метою поширення і збагачення духовних і культурних цінностей української молоді, популяризації сучасної духовної, релігійної пісні та поезії, виявлення та розвитку дитячих талантів; почитання особи Пресвятої Богородиці. Фестиваль відбувається в рамках святкування 30-ліття створення Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Організатори фестивалю: Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ, Трускавецька міська рада, Релігійно-просвітницький центр ім. о. І.Валюха парафії св. Миколая м. Трускавця.

У фестивалі взяли участь 174 учасники віком від 7 до 17 років з міст та сіл, котрі належать до Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Трускавецька громада була представлена трьома школами, Будинком учнівської творчості, Народним домом, школою мистецтв ім.Р.Савицького, виконавцями з сіл Уличного, Доброгостова та Модрич. Гран-прі фестивалю отримали: дует Ямелинець Соломії та Софії (вокал) м.Трускавець БУТ, Кушнір Єлизавета (вокал) м.Стебник БХЕТУМ, Гриценко Андрій м.Дрогобич ПДЮТ, Пішко Соломія (художнє читання) м.Самбір КЗ ЦПО «Язикаті хвеськи».

Галаконцерт розпочався з привітань представників організаторів: міського голови Трускавця Андрія Кульчинського та о. Андрія Гладкого, вікарія (сотрудника) трускавецької парафії святого Миколая. Щирі подяки лунали на адресу пані Роксоляни Мартинюк, котра проводить вже шостий конкурс духовної пісні та поезії, вивівши його цьогоріч на вищий Єпархіальний рівень.

Під час концерту глядачам було представлено 30 номерів, лейтмотивами виступів були патріотична та духовна тематика. Пісні вдало перепліталися з поезією, а духовному піднесенню сприяли виступи практично всіх учасників – з Трускавця, Стебника, Борислава, Дрогобича, села Вільшаник, з далекого Харкова. Талановитих дітей підготували Роксоляна Мартинюк, Георгіна Янів, Ірина Плита, Іванна Родіонова, Марія Дуб, Олена Рибалкіна та інші педагоги, котрі вболівали за своїх підопічних спільно з їхніми батьками. Ведучими дійства були сестри Валентина та Адріана Янів.

Завершився концерт величним духовним гімном «Боже великий, єдиний, нам Україну храни!».

Фоторепортаж можна переглянути тут.

Перейти до вмісту