Уряд України надає фінансову допомогу військовослужбовцям, які отримали поранення, інвалідам або тим, хто лікується від хвороби, пов’язаної з їхньою службою. Щоб подати заявку, військовослужбовці, які мають на це право, зобов’язані надати звіт своєму командиру.

Уряд України надає фінансову допомогу окремим категоріям військовослужбовців, щоб допомогти їм у розв’язанні побутових питань. Це щорічний платіж, який не має перевищувати щомісячного грошового забезпечення військовослужбовців.

Хто має право на фінансову допомогу?

Право на матеріальну допомогу мають такі категорії військовослужбовців:

– Ті, хто був поранений під час виконання завдань під час воєнного стану,

– Особи, яким надано статус інваліда у зв’язку з травмою, пов’язаною з обороною країни,

– Ті, хто перебував на лікуванні, реабілітації або у відпустці на лікування через хворобу, пов’язану з обороною країни (понад 30 днів). Через травми, захворювання нервової, серцево-судинної систем, опорно-рухового апарату та інших захворювань з серйозним перебігом або наслідками, що вимагають кілька етапів хірургічного втручання, протезування втрачених кінцівок чи органів, протирецидивної терапії із тривалим застосуванням дорогих медикаментів.

Як отримати фінансову допомогу?

Щоб отримати фінансову допомогу, військовослужбовці, які мають на це право, зобов’язані надати звіт своєму командиру. Звіт можна надати особисто чи через іншого військовослужбовця.

Кабінет Міністрів нещодавно вніс деякі зміни до процесу направлення військовослужбовців на лікування за межі країни. Медичні установи тепер зможуть самостійно визначати необхідність спрямування на лікування військовослужбовців.

Це означає, що необхідність комісії для скликання консиліуму у військово-медичних установах відпаде.

Ця фінансова допомога є цінним ресурсом для українських військовослужбовців, які стикаються із фінансовими труднощами у зв’язку зі своєю службою.

Зміни в порядку направлення військовослужбовців на лікування за межі країни також полегшать його отримання тим, хто потребує лікування.

Перейти до вмісту