З 1 грудня 2022 року повноваження щодо призначення, нарахування і виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг перейшли від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України.

А от заяви для призначення житлових субсидій та пільг як і раніше приймають у виконавчих органах територіальної громади за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи – за фактичним місцем проживання),

Також з 1 грудня заяви та декларації приймають і органи Пенсійного фонду України, у тому числі у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток Пенсійного фонду України, засобами Порталу Дія) незалежно від місця проживання.

Тож мешканці Трускавецької громади, починаючи з грудня 2022 року, можуть подавати документи для призначення житлових субсидій та пільг як в управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради так і у відділ обслуговування громадян №1 сервісного центру м.Трускавець Пенсійного Фонду України.

Нагадуємо, що субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується так:

– на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;

– на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

Як і раніше для призначення житлової субсидії подається тільки заява та  декларація.

Якщо Вам призначено житлову субсидію на опалювальний сезон 2022-2023рр і у Вас немає ніяких змін, про які Ви мали б повідомити, то нову заяву та декларацію у грудні 2022 року Вам подавати не потрібно!

Адреси установ, де можна подати заяву для призначення житлових субсидій та пільг у Трускавецькій громаді:

– Управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради: м. Трускавець, пл. В.Чорновола, 2, каб.203, тел. для довідок (03247)54193;

– Відділ обслуговування громадян №1 сервісного центру м. Трускавець ГУ у Львівській області Пенсійного Фонду України: м. Трускавець, вул. В.Івасюка,5а, тел. для довідок (03247) 67319.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту