У Трускавці минулого тижня поліція зафіксувала 94 звернення громадян, з них 12 – кримінального характеру. Про це сьогодні, 8 серпня, на щотижневій апаратній нараді у Трускавецькій міській раді повідомив представник Трускавецького відділення поліції ГУ НП у Львівській області Андрій Пахович.

Поліцією зафіксовані два випадки шахрайства. В одному з них трускавецький підприємець мав необережність перейти за надісланим в месенджер посиланням і в одну мить втратив з банківського рахунку суму в 400 тис. грн.

Правоохоронці вкотре закликають громадян не бути довірливими та не відкривати підозрілі посилання, надіслані за допомогою електронної пошти чи месенджерів Facebook, Viber, Telegram та інших. Ще одна поширена схема шахрайства – оголошення про виплату компенсацій (від ООН, ЮНІСЕФ та інших міжнародних організацій), яка під виглядом сайтів відомих банків переадресовує користувача на фішингові сайти, де проходить збір даних банківських карток з метою подальшого зняття коштів.

Будьте обережними, не переходьте за підозрілими посиланнями, не давайте дані своїх банківських карток сумнівним особам чи організаціям. Не дозвольте шахраям взяти вас на гачок і видурити ваші важко зароблені кошти!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту