Потужним поштовхом для дискусій та обговорень актуальних питань туристично-відпочинкової сфери став Перший Східноєвропейський Форум гостинності та курортології, який сьогодні стартував у Трускавці. На два дні 250 учасників з України, Польщі, Словаччини та Угорщини приїхали в Трускавець, щоб поділитись досвідом, дізнатись про перспективи розвитку Карпатського регіону в напрямку туризму та, щоб нагородити лідерів галузі Відзнакою «Кришталевий Лотос».

 У перший день Форуму, в рамках панельної дискусії «Проблеми і перспективи розвитку міст-курортів в Карпатському регіоні Європи, разом з керівниками польських міст доповідав Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця. Він розповів про головні проблеми туритсичної сфери в українських реаліях, які турбують сучасні курортні міста, а саме незначний відсоток промоційних активностей. Разом з тим Андрій Кульчинський зазначив, що в цьому році Трускавець відвідала рекордна кількість відпочивальників з Польщі, що свідчить про активну роботу в напрямку залучення іноземних туристів.

 «Ми прихильно відносимось до всіх проектів в напрямку відкриття нових прямих сполучень з Польщі до України, як наземних так і повітряних. Ми часто ведемо переговори з керівниками авіакомпаній, щоб налагодити логістику. Нас також цікавить промоція ширшого спектру послуг, які відпочивальники можуть отримати в Трускавці, це стосується оперцій з реабілітацією, косметології та інших. Ми також розуміємо, що визначним є вплив інфраструктури, яку ми сьогодні активно відновлюємо. Працюємо, також, в напрямку повернення у власність громади джерел мінеральних вод», – наголосив Андрій Кульчинський.

 Варто відзначити – Польські колеги прихильні до Трускавця. 
Аби мотивувати поляків подорожувати в Трускавець радять лобіювати питання щодо удосконалення та збільшення кількості переходів через кордон. Вважають, що необхідно пришвидшити процес децентралізації, що дасть додатковий грошовий ресурс, як від Держави, так і від Західних партнерів для розвитку.
 Вони наголосили, що місто гарно виглядає та пишаються, що в Україні мають гідного партнера для реалізації програм транскордонного співробітництва.

 Форум гостинності та курортології триває. Завтра учасники зберуться на не менш цікаві панельні обговорення. Одна з найочікуваніших – «Вплив розвитку інфраструктури, шляхів і центрів сполучень на загальний економічний розвиток в Карпатському регіоні Європи», спікерами дискусії будуть: Богдан Матківський – депутат Верховної ради України, Богдан Ржонца – депутат Сейму Польщі, Тетяна Романовська – генеральний директор аеропорту Львів ім. Данила Галицького.

 Слід зазначити, що Перший Східноєвропейський Форум гостинності та курортології «Кришталевий Лотос» відбувається у Трускавці за підтримки міської ради, Управління розвитку міста та міського голови Трускавця – Андрія Кульчинського. Це іміджевий захід, який покликаний зробити наше місто центром розвитку регіону.

Перейти до вмісту