У Трускавці відбулась зустріч журі Всеукраїнського фестивалю циркового мистецтва “Трускавецький фігляр” з керівниками циркових колективів та представниками ЗМІ.

 ❗️❗️❗️Спілкування з професіоналами має неабияке значення рамках Трускавецького циркового фестивалю. Одразу за подією, метри дають поради та висловлюють свою думку, щодо підготовки, умінь учасників та оригінальності номерів.

 Людмила Шевченко, народна артистка України, генеральний директор-художній керівник Національного цирку України зазначила, що у виступах учасників відчувається нестача досвіду. На її думку, сповнити її може, навіть, школа — звичайні уроки танців.

 «Були команди дуже слабкі, можливо потрібно запровадити жорсткіші правила відбору на фестиваль. З уваги до цього, ми будемо проводити навчальні конференції для керівників циркових студій. Також хочу заохотити керівників дитячих циркових студій працювати з новими цікавими жанрами, використовуючи сучасну техніку: маневри з гіроскутером, хула-хупом», – наголосила керівник Національного цирку України. Також, Людмила Шевченко позитивно відзначила номери Чернігівської студії, які були вибудувані з драматургією

 Звернути увагу на акторську майстерність дітей порадив Ярослав Федоришин, директор-художній керівник Львівського театру «Воскресіння». Зазначив, що надцікава і складна клоунада, як жанр не була представлена на фестивалі. На його думку, керівникам студій та організаторам слід звернути на це увагу.

 Більш прискіпливо підбирати музичний супровід номерів закликав учасників фестивалю Роман Пришляк, директор ДП «Львівський державний цирк». Його вразили номери, які були майстерно поставлені: «Пеппі довга панчоха» та «Зайчик».

 Свою подяку за високий рівень організації фестивалю журі висловило Тетяні Татомир, начальнику відділу культури міської ради Трускавця. Завдяки добрій роботі та тогорічному успіху фестивалю, цьогоріч, були введені грошові премії за Гран-прі, а ще, зменшені внески учасника.

 «Ми хочемо підтримати циркове мистецтво, тих талановитих дітей, які потребують нашої допомоги. З підтримкою журі, міського голови Трускавця ми будемо проводити цей фестиваль і надалі. Можливо, він матиме шанс стати зовсім безкоштовним для учасників. Ми також ставимо за мету, в подальшому, в рамках фестивалю, запрошувати професіоналів, які є в пошуку талановитої молоді для своїх нових проектів у цирковому мистецтві», зазначила Тетяна Татомир, організатор Всеукраїнського фестивалю циркового мистецтва “Трускавецький фігляр”.

 Нагадаємо, що святковий гала-концерт, де побачимо кращі номери Всеукраїнського фестивалю циркового мистецтва “Трускавецький фігляр”, відбудеться сьогодні о 14:00 в ПК ім. Т. Г. Шевченка

Перейти до вмісту