Для трускавецьких учнів провели «День відкритих дверей» в державних установах Трускавця

 #ПОЧУЄМО_КОЖНОГО!#ДЕНЬ_ЗАХИСТУ_ДІТЕЙ#ПРАВОВИЙ_КВЕСТ

 Важливо, щоб кожна дитина знала, що вона захищена. 

 В рамках проведення заходів присвячених Дню захисту дітей 29.05.2019 року інспектор з ювенальної превенції Трускавецького відділення поліції лейтенант поліції разом із начальником відділу у справах сім’ї, молоді та спорту та заступником начальника відділу «Трускавецького бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели «День відкритих дверей» в державних установах м. Трускавця з учнями 9 класів СЗШ 1 та НВК СЗШ 2-гімназії,які повинні були розв’язати правовий квест, знаходячи підказки на кожній станції.

 Екскурсія почалась з чергової частини Трускавецького ВП, де учні дізналися «шлях», який проходить повідомлення або заява громадян: від реєстрації до виїзду на місце події. Після цього учні відвідали ізолятор тимчасового тримання. Інспектор з ювенальної превенції разом із старшим інспектором ДС розповіли дітям про особливості роботи в поліції.

 Під час екскурсії діти отримали багато позитивних емоцій, корисної інформації та виявили бажання в майбутньому поступати до ВНЗ МВС України . В ході бесіди із поліцейською,  кожен учень  міг відчути себе справжнім копом, поставити  безліч питань, отримати на них змістовні  відповіді та приміряти на себе засоби індивідуального захисту поліцейського. 

 Другою станцією був Трускавецького міський суд. Керівник апарату розповів школярам про їх права та обов’язки, а також з дітьми було переглянуто мультфільм про суд та діти спробували себе в ролі суддів та вчилися приймати виважене рішення,на чию користь вирішити суперечку.Кожен з них мав змогу оцінити правомірність дій позивача та відповідача,прийняти обґрунтоване рішення на користь однієї зі сторін. Кожен висловився та аргументував свою думку з цього приводу.

 У Трускавецькому міському центрі соціальних служб сім’ї, дітей та молоді учні дізналися про державну підтримку сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, а також учасників бойових дій на Сході України та переселенців. 

 Кінцевою станцією подорожі став офіс Трускавецького бюро правової допомоги. Тут школярі дізналися про правопросвітницьку, правороз’яснювальну та правову роботу, якою займаються фахівці бюро. У випадку потреби у правовій допомозі варто звернутися до бюро правової допомоги, де можна отримати актуальну правову інформацію, а також кваліфіковану допомогу юриста.

 На завершення, надавши правильні відповіді на питання, школярі отримали останні частинки пазлу та успішно розгадали загадку. 

 За результатами проходження квесту згуртована команда отримала солодощі, веселі емоції, а також нові знання та досвід щодо захисту своїх прав.