IMG 7596IMG 7604IMG 7850IMG 7894IMG 7897 26-28 листопада 2019 року для одинадцятикласників НВК «СЗШ№2-гімназія» стали незвичними і запам’ятаються надовго: до Трускавця завітала делегація старшокласників у супроводі вчителів із Біловодської гімназії, що на Луганщині. Це – візит-відповідь на минулорічну мандрівку трускавецької делегації до Біловодська, що відбулась  у рамках реалізації програми освітнього обміну «Змінимо країну разом» між Львівською та Луганською областями. Тривалі дні підготовки, долання труднощів, хвилювання   – і ось довгоочікувана зустріч гостей на пероні, сповнена дитячим сміхом, щирими  обіймами та радістю.

Програма триденного перебування біловодчан була дуже насиченою, адже вони привезли із собою ділову навчальну гру «Молодіжна модель ООН», в ході якої старшокласники перевтілилися у представників різних країн світу. Тут було все: відповідний дрес-код, дипломатичний етикет, генеральний секретар, палкі промови делегатів, формальні та неформальні дебати, відстоювання позиції своїх країн. Учні працювали у двох комітетах: «Екологічні  проблеми людства» та «Реінтеграція Донбасу в Україну»,  – обговорюючи найактуальніші проблеми світу та України. Завершилося все прийняттям резолюцій, які будуть надіслані на електронну адресу ООН, а також справжнім балом, на якому учасники презентували національні страви та костюми своїх країн.

У вільний від роботи час біловодчани разом з учнями гімназії знайомилися з Трускавцем, дегустували мінеральні води, відвідали повстанську криївку музею міста, побували на шоу з дельфінами у трускавецькому дельфінарії «Оскар», взяли участь у майстер-класі з виготовлення м’якої іграшки – гуски-символа нашого міста, яку взяли з собою на згадку про Трускавець.

У дружній та теплій атмосфері спілкування час пролетів швидко.

Така зустріч вкотре довела, що ми – одна країна, що Схід і Захід України разом,  у нас спільні проблеми і вирішити їх можна лише об’єднаними зусиллями!

Перейти до вмісту