Станом на 16.03.2020 р. всі санаторно-курортні заклади Трускавця працюють у звичайному штатному режимі. Про це інформує управління розвитку міста Трускавецької міської ради, яке провело моніторинг. Отже, інформація про нібито закриття деяких санаторіїв у Трускавці є фейковою та не відповідає дійсності.

 За даними моніторингу, у Трускавці оздоровчі заклади заповнені відпочивальниками з України, хоча й не на повну потужність. Заїзди іноземних груп скасовано до моменту завершення карантину, який оголошено по всій Україні. Кількість відпочивальників у тому чи іншому санаторії залежить від маркетингової політики закладу. Для прикладу, в санаторії «Джерело» оздоровлюється 320 дітей, ніхто з батьків не виявив бажання достроково їх забирати. У відпочинково-оздоровчих закладах робочі місця підтримуються в чистоті, усі поверхні громадських місць, номерів, кухонь, ресторанів, кафе, лобі-рецепцій тощо регулярно обробляються дезинфікуючими засобами.

 Практика Китаю, який першим зіткнувся з проблемою коронавірусу та знаходиться на фінальній стадії подолання епідемії, свідчить, що ефективним профілактичним засобом є перебування поза мегаполісами у відпочинкових гірських чи передгірських ареалах. Трускавець, який знаходиться в передгір`ї Карпат, ідеально підходить для профілактики захворювань та відпочинку, а досліджена науковцями імуномоделююча та імунотропна дія лікувальної води «Нафтуся» сприяє зміцненню імунітету людського організму, в тому числі щодо протидії вірусним інфекціям. Так що Трускавець є одним з найкращих та найвідповідніших місць, де можна перебути світову пандемію коронавірусу.

 Важливо: станом на 16.03.2020 р. у Трускавці не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірусну інфекцію.

Перейти до вмісту