Трускавецький відділ ведення Державного реєстру виборців інформує:

Відповідно до Указу Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та Закону України «Про вибори народних депутатів України» стартував виборчий процес позачергових виборів народних депутатів України. Днем проведення виборів визначено 21 липня 2019 року.

Якщо ви громадянин України та перебуватимете 21 липня 2019 року не за місцем реєстрації, для участі у голосуванні, а у м. Трускавець, Вам необхідно пройти процедуру тимчасової зміни місця голосування.

                                 Для цього потрібно зробити наступне:

–  До 15 липня включно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або місцем фактичного перебування в день виборів.

Якщо це у місті Трускавець, то : приміщення Трускавецької міської ради, вулиця Бориславська, 1, кабінет № 29 ( 3 поверх).

– Обов’язково мати з собою документ, який підтверджує громадянство України.

Паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або у вигляді ID-картки,
тимчасове посвідчення громадянина України.

– Подати заяву про тимчасову зміну місця голосування та документи, які підтверджують необхідність такої зміни;

     наприклад: довідку з місця навчання або роботи, посвідчення про відрядження, проїзні документи, договір оренди житла, довідку внутрішньо переміщеної особи, путівку, санаторно- курортну книжечку або будь-який інший документ.

– Отримати посвідчення про тимчасову зміну місця голосування. 

ВАЖЛИВО! Мешканцям тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, окремих районів, які не підконтрольні Україні, Донецької або Луганської областей підтверджувальні документи не потрібні! При собі мати тільки паспорт громадянина України з діючою реєстрацією.

Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці.

Виборець, включений до списку виборців на звичайній виборчій дільниці, має можливість отримати виборчий бюлетень за умови пред’явлення одного з таких документів: 
– паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або у вигляді ID-картки,
-військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби),
– тимчасове посвідчення громадянина України.

Відповідно до пропорційної системи, яка передбачена Законом України «Про вибори народних депутатів України» виборці, під час голосування отримають два бюлетені – для голосування у загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчих округах.

ВАЖЛИВО! Якщо виборець змінив виборчу дільницю для голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого він відноситься за своєю виборчою адресою, такому виборцю видається виборчий бюлетень для голосування лише у загальнодержавному виборчому окрузі.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту