586 ТРУСКАВЧАН-ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ ОТРИМАЛИ ГРОШОВУ ДОПОМОГУ

Учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особи, на яких поширюється чинність Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, а також жертви нацистських переслідувань отримали грошову допомогу від держави. Зазначимо, що у березні 2018 року Урядом прийнято постанову № 170 «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань». Ухваленим документом встановлено розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5-го травня

     Відповідно до постанови в Трускавці управлінням праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради виплачено ветеранам війни щорічну разову грошову допомогу до 5-го травня в наступних розмірах:

  • 13 інвалідам війни 1 групи в розмірі 3 685 грн кожному;
  • 6 інвалідам війни 2 групи в розмірі 3 265 грн кожному ( в т.ч. 1 учаснику АТО);
  • 32 інвалідам війни 3 групи в розмірі 2 845 грн кожному( в т.ч. 6 учасникам АТО);
  • 176 учасникам бойових дій в розмірі 1 265 грн кожному( в т.ч. 82 учасникам АТО);
  • 92 членам сімей померлих ветеранів війни в розмірі 630 грн кожному( в т.ч. 5 членам сімей загиблих учасників АТО);
  • 267 учасникам війни в розмірі 525 грн кожному.

Загалом грошову допомогу у 2018 році отримали 586 ветеранів війни на загальну суму 579 310 грн

   Як повідомили в Управлінні праці та соціального захисту населення Трускавця, кошти виплачені на особові рахунки громадян за місцем отримання пенсії (особам, які не є пенсіонерами, – за місцем їх проживання) на підставі списків, поданих органами Пенсійного фонду України, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, Національної поліції, Державної фіскальної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Міністерства юстиції, Управління державної охорони, Адміністрації Державної прикордонної служби, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, Генеральної прокуратури України та інших утворених відповідно до законів військових формувань, підприємств, установ, організацій.

     Звертаємо увагу, що особи, які не отримали грошову допомогу до 5-го травня, зможуть її отримати до 30-го вересня 2018 року. Зазначена допомога не виплачується в разі набуття громадянином статусу після 5-го травня відповідного року, в якому здійснюється виплата.

     Детальну інформацію можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради за адресою: м.Трускавець, вул.Бориславська,1. Телефон для довідок: 6-82-66.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *