Медична конференція «Перша академічна школа з педіатрії» розпочалась з новини, що викликала в учасників схвальні оплески. Педіатрія стала окремою спеціальністю, про це повідомила Галина Бекетова, Головний позаштатний спеціаліст МОЗ України, один із організаторів заходу. Вона наголосила, що відтепер педіатрія виокремлена від загального напрямку медицина, як це було раніше. За її словами це допоможе галузі педіатрії розвиватись швидше, а лікарі, які його обирають зможуть більш глибоко пізнавати професію.

На конференцію до Трускавця прибули понад 300 лікарів-педіатрів, зокрема, з Трускавця та області. Програма розписана на 3 дні 17, 18 та 19 березня, проходить в одному з кращих готельних комплексів Трускавця «Ріксос-Прикарпаття». Організатори МОЗУ, НМАПО імені П.Л.Шупика, Асоціація педіатрів України, МАМО. За цей час лікарі прослухають чимало лекцій та будуть учасниками семінарів і практикумів з різноманітних тем, що пов’язані зі здоров’ям дітей.

Андрій Кульчинський привітав учасників у Трускавці, побажав отримати якомога більше нових знань та позитивних вражень від перебування в місті.

«Україні потрібні висококваліфіковані лікарі-педіатри, бо те, що і, як ми вкладаємо в дітей, у їхнє здоров’я, від цього залежить наше життя», зазначив Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця.

Переглянути більше фото з події

Залишити відповідь