На Міжнародному Економічному Форумі в Криниці Трускавець започаткував співпрацю з Польськими, Словацьким та Угорським містами

На початку вересня в польському курортному місті Криниця Здруй відбувався щорічний Міжнародний Економічний Форум, який зібрав багато відомих європейських політиків, підприємців, громадських діячів, представників влади та перших осіб країн Східної Європи.  Україну представляв голова ВР України Андрій Парубій. Тематичні Конференції, спільні наради, робочі панелі об’єднувались спільною метою – формування спільного європейського бачення сучасного стану Європи і процесів котрі в ній відбуваються. Учасники Форуму напрацьовували  спільні ідеї і проекти, підписували  важливі угоди.

  В рамках Економічного Форуму керівник вищого законодавчого органу Польщі Маршалек Марек  Кухцинський проводив Конференцію Європа Карпат у якій взяли участь усі країни Карпатського регіону. До участі в Конференції були запрошені міський голова Трускавця Андрій Кульчинський та голова правління ГО «Європейська інтеграція України» Іван Цегенько. Головною родзинкою Конференції стало започаткування нового європейського проекту – об’єднання міст Карпатського регіону. На робочій нараді, яку провів перед початком Конференції Маршалек Кухцинський, були вислухані думки мерів п’яти європейських міст з цього приводу.

Зокрема, Іван Цегенько розповів про практичний досвід таких об’єднань, адже минулого року з ініціативи ГО «ЄІУ» під патронатом Маршалка Сейму в Трускавці була підписана чотиристороння угода між Трускавцем, Старосамбірським районом, Сяноцьким повітом (Польща) та Римановим (Польща). В загальному досвід співпраці в такому форматі виявився позитивним, незважаючи на деякі обставини і цей досвід буде взятий за основу в формуванні співпраці між європейськими містами. Отож всі учасники наради виявили згоду про співпрацю в такому форматі і це було задекларовано на Конференції перед широкою публікою. Отже на початках буде підписана спільна угода між польськими містами Перемишль і Криниця,  українським містом Трускавець, словацьким містом Ружомборг і угорським містом Шарошпатак. Головою цього проекту буде міський голова Перемишля Роберт Хома. Координатором – голова правління ГО «Європейська інтеграція України» Іван Цегенько.

 «Мені дуже приємно що був взятий до уваги досвід української сторони, – розповідає Іван Цегенько,  та додає, – незважаючи на часткове ігнорування деяких учасників чотиристороннього підписання, нам вдалось зробити за рік багато та здобути вагомий досвід такої співпраці. Це і міжнародний дитячий гірськолижний Кубок на Буковиці, це і створення міжнародної відзнаки «Кришталевий Лотос», це і візити освітян, це і спільні спортивні і культурні заходи. В кінці вересня також в рамках цієї співпраці в Сянку буде проходити Перша Міжнародна реабілітаційно-медична Конференція по методиці професора Козявкіна, а в Трускавці польсько-український конкурс-презентація рестораторів. Важливо, що польські громадяни відкрили для себе Трускавець і їм тут сподобалось! Але все це неможливо було би насамперед без підтримки, розуміння і участі мера Трускавця Андрія Кульчинського та команди міської ради, Героя України професора Козявкіна, власника гірськолижного комплексу Віталія Мицака, команди готельного комплексу «Ріксос-Прикарпаття» на чолі з Оленою Палагутою, ресторатора Ольги Дробчак, колишнього директора Трускавецького ТІЦ Олександра Боднара і його команди, директора ВПУ № 19 Володимира Маринкевича, лікаря-реабілітолога Клініки відновного лікування Михайла Гордієвича, керівника відділу Старосамбірської міської ради Юрія Леуса, журналістів Володимира Ключака, Лесі Боднар, Руслана Цехмейстра, Ніни Федько, Наталі Бегін, Тетяни Вінницької. Хочу всім їм подякувати за підтримку і безпосередню участь. Наші зусилля не були витрачені намарно і ми спільно стаємо одними з головних учасників нового європейського проекту який, сподіваюсь, принесе всім нові здобутки і відкриє ширші перспективи».

   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *