Напередодні Великодня рятувальники перевіряють стан пожежної безпеки культових споруд

Наближається одне з найбільших релігійних свят – Великдень. Це свято пов’язане зі скупченням великої кількості людей в храмах та використанням відритого вогню, зокрема свічок, у культових спорудах. Саме тому по всій території України співробітники ДСНС проводять ряд заходів пожежної та техногенної безпеки у церквах, а також заходів з попередження виникнення надзвичайних подій у храмах під час богослужінь.
В першу чергу, рятувальники здійснюють перевірки стану пожежної безпеки приміщень. Під час рейдів співробітники Служби порятунку звертають особливу увагу на наявність у будівлях вогнегасників, шляхів евакуації прихожан, протипожежного водопостачання та сигналізації, знаків пожежної безпеки, стан утримання електрогосподарства та приладів опалення.
Також рятувальники проводять зустрічі з вірянами та священнослужителями, нагадують їм правила пожежної безпеки, навчають діям на випадок виникнення пожежі, нагадують правила користування первинними засобами пожежогасіння, проводять навчальну евакуацію людей з приміщень храмів.
Фахівці ДСНС також вручають настоятелям храмів пам’ятки із роз’ясненням основних правил пожежної безпеки в культових закладах.
Подібні заходи продовжуватимуться й надалі до початку Великодніх свят.
Трускавецький МВ ГУ ДСНС України у Львівській області вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки в культових спорудах! Будьте обережні під час богослужінь! У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101»!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *