Щодо інфекційної та неінфекційної захворюваності у Трускавці

З метою недопущення на території м. Трускавця інфекційної та неінфекційної захворюваності серед населення, на вимогу Дрогобицького міжміського відділу державної установи «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» 22 березня 2018 року на черговому засіданні міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглядалось питання «Про стан інфекційної та неінфекційної захворюваності в м. Трускавець».

В ході обговорення даного питання комісія прийняла наступні (обов’язкові до виконання на території підзвітності комісії – м. Трускавця) рішення, а саме:

І. «Керівникам підприємств, установ, організацій міста (незалежно від форми власності):

  1. Заборонити використання у закладах громадського харчування продуктів домашнього виготовлення, особливо при проведенні масових урочистих подій, використовувати для приготування страв продовольчу сировину та харчові продукти, на які наявні відповідні супровідні документи, що посвідчують їх якість та безпеку.
  2. Забезпечити дотримання відповідних температурних умов, термінів зберігання та реалізації харчових продуктів, дотримання вимог товарного сусідства при їх зберіганні в холодильному обладнанні.
  3. Забезпечити дотримання технологічних регламентів виробництва кулінарних виробів та готових страв, вимог щодо окремої обробки сировини та готової продукції.
  4. Забезпечити своєчасне та у повному обсязі проходження працівниками об’єктів громадського харчування, виробництва харчових продуктів та торгівлі, побутового обслуговування населення профілактичних медичних оглядів(обстеження на носійство збудників кишкових інфекцій, патогенного стафілококу та гельмінтів), проведення їм гігієнічного навчання з відповідно зданим іспитом за програмою гігієнічної підготовки.
  5. Не допускати приготування та реалізацію у теплий період року у торговельній мережі кремових кондитерських виробів при відсутності необхідної кількості холодильного обладнання, виготовлення та реалізацію у теплий період року кулінарними цехами супермаркетів салатів, заправлених майонезом та сметаною.
  6. Забезпечити проведення відомчого лабораторного контролю безпечності та якості харчових продуктів, які виготовляються вами та вводяться в обіг за мікробіологічними, санітарно-хімічними показниками: готової продукції, напівфабрикатів, води, змивів з об’єктів довкілля відповідно до вимог НТД та в атестованих лабораторіях.
  7. Забезпечити лабораторні дослідження умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища та трудового процесу на робочих місцях працівників закладу (дослідження параметрів мікроклімату, освітлення) у відповідності до вимог наказу МОЗ України № 246.
  8. Забезпечити проведення заходів з дезінсекції, дератизації, дезінфекції.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *