Обережно отруєння!

Шановні мешканці та відпочиваючі гості міста!

Відповідно до інформації Державної служби з надзвичайних ситуацій України, 8 травня 2018 року в результаті масового отруєння дітей у Черкасах під час лінійки у школі, 58 чоловік (з них двоє дорослих, решта діти) досі перебувають у лікарні.

Керуючись інформацією Міністерства охорони здоров’я України взяті проби з повітря, води, з ґрунту – у дворі школи та з ґрунту військової частини, що розташована біля загальноосвітньої школи № 8 у Черкасах, де на шкільній лінійці отруїлися школярі та вчителі нічого не показали.

Додаткові проби взято на дослідження у сучасну лабораторію Інституту токсикології (м. Київ), які будуть лише за кілька днів.

Версію про звичайний сльозогінний газ медики та поліція відкинули зразу. Відпрацьовуються версії отруєння невідомими небезпечними (в тому числі хімічними) речовинами.

Симптоми хімічного отруєння.

Ознаки отруєння видно неозброєним оком. Симптоматика цієї недуги безпосередньо залежить від типу і обсягу отруйної речовини, яка потрапила всередину, і ключових особливостей організму людини, який постраждав. Певна категорія отрут з невеликим показником токсичності легко може порушити виключно функціональність всього тіла в ситуації довгого впливу або в момент чергового впровадження в тіло в колосальних обсягах.

Є також речовини, які токсичні настільки, що навіть одна маленька крапелька даної речовини здатна послужити приводом важкого наслідки. Рівень токсичності хімікату в будь-який індивідуальної ситуації безпосередньо залежить і від складовою людського організму.

Хімічне отруєння вимагає негайного надання кваліфікованої допомоги.

Спеціальна допомога у всіх цих ситуаціях полягає спочатку в видаленні джерела і забезпеченні граничного доступу людини до свіжих потокам повітря. Зрозуміло, відразу ж необхідно викликати кваліфіковану медичну допомогу.

У разі появи перших симптомів отруєння просимо Вас негайно викликати швидку допомогу «103» та міський відділ ДСНС України «101».

Дотримання цих простих порад допоможе зберегти найдорожче – Ваше життя і здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *