Після закінчення терміну отримання субсидії управління праці та соціального захисту населення самостійно здійснює розрахунок субсидії на наступний період для сімей, які отримували субсидію у попередньому періоді (крім орендарів житлового приміщення та осіб, які звертаються за субсидією на скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо).

Родинам, яким не вийшла субсидія на неопалювальний період 2015-2016рр., у жовтні буде здійснено автоматичний перерахунок на опалювальний період. Жодних додаткових документів подавати не потрібно.

Якщо сім’я писала заяву про припинення субсидії на неопалювальний період, щоб отримувати в цей період пільги, субсидія на опалювальний період буде призначена лише на підставі нового звернення (заяви, декларації).

На опалювальний період 2016-2017 рр. житлові субсидії призначатимуться на основі тих критеріїв, які діють на сьогодні. Тобто без врахування наявності депозитів і доходів від їх розміщення в банку, без будь-яких обмежень щодо наявності майна. Субсидія не буде призначена тільки якщо громадяни протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії (призначенням субсидії без звернення) здійснили покупку або оплатили послуги (одноразово) на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень.

Однак, отримувачі субсидій повинні пам’ятати, що вони несуть відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або можуть вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру. Вони зобов’язані протягом місяця інформувати управління про будь-які зміни, що відбулися протягом періоду отримання субсидій: це може бути і встановлення газового лічильника, і реєстрації дитини чи зняття з реєстрації будь-кого з членів родини, вступ до навчального закладу, реєстрація в центрі зайнятості тощо. Кожна з цих змін впливає на розмір субсидії.

Звертаємо увагу громадянам, які досі залишаються поза програмою житлових субсидій – для отримання державної допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг Вам необхідно заповнити лише Заяву та Декларацію про доходи. Жодних інших документів не потрібно. Субсидію може оформити будь-хто з членів сім’ї, зареєстрованих в житловому приміщенні.

Подати документи можна в громадську приймальню управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради, за адресою м.Трускавець. вул.. Бориславська 1, також заяву можна надіслати поштою, або скориставшись Інтернет ресурсом.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном гарячої лінії – 5-41-93.

Начальник управління В.Ільницька

Залишити відповідь