Пільговиків і надалі возитимуть безкоштовно

Рішенням сесії у Трускавці затвердили порядок відшкодування компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян у міських маршрутах на 2016 рік.

«Це рішення є необхідністю, оскільки нещодавно прийнятий законодавчий акт,  переклав на повноваження органів місцевої влади проблему компенсації за пільговий проїзд. У державному бюджеті на це коштів не виділяють, як це було раніше. Однак ми маємо забезпечити проїзд пільговикам: пенсіонерам, АТОвцям, інвалідам згідно Закону»,  –  зазначив Андрій Кульчинський міський голова Трускавця.

На відшкодування за пільгові перевезення у міському бюджеті передбачили 150 тисяч гривень на рік. У Трускавці мешкає понад 6000 пенсіонерів, які так чи інакше мають право пільгового проїзду у громадському транспорті. 

Програму відшкодування компенсацій за пільговий проїзд представила Віра Ільницька, начальник управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради. У ній передбачено, що порядок відшкодування буде відбуватись згідно укладених договорів з перевізниками. Вони надаватимуть звіти до управління праці про кількість перевезених пільговиків, на основі яких їм нараховуватимуться кошти.

Діяльність підприємців та водіїв  перевірятимуть представники спеціально створеної комісії (працівники соціальних служб, депутати, правоохоронці). Також в кожній міській маршрутці тепер є відео реєстратор, що допоможе комісії дізнатись точну кількість пільговиків, які користується громадським транспортом у Трускавці за день. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *