Старший з двох синів пані Лесі Яворської Ігор розпочав шлях боротьби за долю Батьківщини ще з Майдану. Коли на Сході розпочались бойові дії – пішов добровольцем в батальйон ім.Кульчицького. Стрілець-гранатометник Ігор Яворський не мав конфліктів на службі, навпаки зарекомендував себе з хорошого боку, його часто відряджали на «нульові», найгарячіші позиції фронту.

«Викликали хлопців зазвичай по дзвінку, – розповідає мама Ігоря, – а того разу очікуваного дзвінка не було. Не прийшла зарплата на картку. Син подзвонив в бухгалтерію. Йому повідомили, що він в розшуку. Ігор не гаючи часу виїхав в частину. На місці з’ясувалось, що розшукують не його, а побратима із схожим позивним. Сина запевнили, що все гаразд. Він поїхав в Авдіївку».

Те, що відбулось потім стало для родини повною несподіванкою. Виявилось, цю справу не тільки не закрили, а навпаки – передали до суду. АТОвця звинуватили у дводенному запізненні до частини.

Побратими та матір Ігоря Яворського зауважують, що ці звинувачення є безпідставними, оскільки він є добровольцем, а тому вважають, що хлопця підставили.

«Ігорю запропонували співпрацю. Запевнили, що обійдеться штрафом. Він погодився на розгляд справи за скороченою процедурою, без присутності адвоката», – аргументує свою позицію АТОвець Леонід Федевич.

27 червня 2017 року Печерським районним судом м.Києва  Ігоря Яворського було засуджено до позбавлення волі строком на 4,5 роки за ухилення від військової служби. Ігоря взяли під варту та утримують у Лук’янівському СІЗО.

Сьогодні в АТО служить і молодший син пані Лесі. Жінка, ледь стримуючи сльози, звернулась до небайдужих українців: «Що ж це виходить, мій син воював за нас всіх, а тепер має сидіти термін ні за що. Допоможіть витягнути сина, не здавайте його!»

6 липня у Трускавці відбулись збори-прес-конференція за участі: громадських організацій учасників АТО Дрогобичини, волонтерських спілок, представників органів місцевого самоврядування, громадян та журналістів. В ході обговорення було вирішено скерувати звернення від міських рад Дрогобичини на ім’я Президента України, Генерального прокурора та Апеляційного суду м.Києва з вимогою звільнити Ігоря Яворського та про бажання побратимів взяти його на поруки. Для ухвалення даного звернення у містах району скличуть позачергові сесії рад. Перша з них пройде у Трускавці завтра, 7 липня о 9.00 годині.

Також у місті відбудеться віче на підтримку земляка. «Небайдужі трускавчани! Прийдіть на віче, покажемо, що ми проти свавілля і нас багато!», – закликають АТОвці т родина бійця.

Віче відбудеться в неділю, 9 липня о 16.00 біля головної сцени міста.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту