Трускавецькі депутати звернулись до Президента, Генерального прокурора та апеляційого суду України стосовно долі АТОвця-добровольця Ігоря Яворського

Рішення про звернення було прийняте депутатами на 30 позачерговій сесії 7 липня.

ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ

Президенту України Порошенку П.О.

Банкова, 11, м. Київ, 01220

Генеральному прокурору України

Луценку Ю.В.

вул. Різницька 13/15, м. Київ,  01011

Апеляційному суду м.Києва

вул. Солом’янська, 2а, м. Київ, 03110,

27.06.2017 р.  Печерським районним судом м. Києва, головуючий  суддя Тарасюк К.Е., засуджено стрільця-гранатометника 2 відділення 4 взводу оперативного призначення батальйону оперативного призначення (резервного батальйону) ім. Генерала Кульчицького військової частини № 3066 Яворського Ігоря Орестовича та призначено йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки 6 (шість) місяців.

Ми, депутати Трускавецької міської ради, глибоко обурені вищезазначеним вироком, який спричинив у багатьох людей бурхливу реакцію та шквал негативних емоцій. Тому нами було прийнято рішення виступити єдиним фронтом на захист честі, гідності та свободи героя-Трускавчанина.

Мусимо зазначити, що засідання суду відбувалось за скороченою процедурою, без участі адвоката, що унеможливило повністю реалізувати І. Яворським передбаченого Конституцією України права на захист!

Яворький І.О. погодився на розгляд справи за скороченою процедурою, без присутності адвоката, оскільки командування в/ч 3066 Національної Гвардії України запевнило його у тому, що за проступок, що є предметом розгляду у справі, йому загрожує лише штраф, та вмовило на саме таку процедуру розгляду, а також відмовитись від захисту.

Також прокурорами Комарецьким Р.Є., Поліщуком В.С. обвинувачуваного не було попереджено щодо ризиків укладання такої угоди – про розгляд справи за скороченою процедурою, без присутності адвоката.

Вважаємо, що суд не в повній мірі дослідив обставини, які призвели до запізнення Яворського Ігоря Орестовича на полігон, не заслухав покази свідків, та прийняв до уваги інші обставини, що мають суттєве значення.

Судом також не взято до уваги факт, що Яворький І.О. ДОБРОВІЛЬНО пішов на фронт з Майдану, записавшись до першого батальйону оперативного призначення Національної Гвардії України, тому абсурдність звинувачення його в ухиленні від військової служби та у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, є беззаперечною!

За час дворічної служби Ігор Яворський брав участь в боях у найгарячіших точках Антитерористичної операції, ЖОДНОГО разу не виявив ознак слабкості чи небажання захистити свою Батьківщину!

Вважаємо, що запізнення з відпустки на полігон, а не в зону АТО,  не може бути причиною для такого жорстокого вироку  4 роки і 6 місяців!

ВИМАГАЄМО:

  1. Скасувати вирок Печерського районного суду м.Києва від 27.06.2017 р. у справі № 757/31337/16-к, за яким засуджено стрільця-гранатометника 2 відділення 4 взводу оперативного призначення батальйону оперативного призначення (резервного батальйону) ім. Генерала Кульчицького військової частини № 3066 Яворського Ігоря Орестовича та призначено йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки 6 (шість) місяців.
  2. Звільнити Яворського Ігоря Орестовича 24.11.1987 р.народження,  від відбуття покарання.
  3. Також висловлюємо бажання взяти Яворського І.О. на поруки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *