У Трускавці обговорили концепцію водопостачання міста


Модератором круглого столу виступив Володимир Бервецький заступник генерального директораКиїв ЗНДІЕП – Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України, заслужений працівник сфери послуг України.

Дрогобицьке відділення ДП ДІП «Містопроект» м. Львів спільно з провідним спеціалістом Інституту місцевого розвитку м. Львів Михайлом Васильовичем Шарковим та головним технологом КП «Львівводоканал» Миколою Одухою розробили перспективну структурно-інженерну концепцію по забезпеченню якісною питною водою міст Трускавця та Борислава.

Як повідомив Михайло Шарков провідний спеціаліст Інституту місцевого розвитку м. Львів на ріці Стрий знаходиться 37 артезіанських свердловин, а задіяні лише 15. Інженерна концепція передбачає на першому етапі залучення 7-10 свердловин продуктивністю 3800 м.кубічних на добу, які зараз перебувають у власності КП «Львівводоканал» . Також фахівці говорять про те, що необхідно збудувати нову насосну станцію на площадці водозабору «Гірне».

Піднімалось питання транспортування води до Трускавця та Борислава. Зокрема, інженери пропонують задіяти вже існуючий водогін, який зараз використовує Дрогобицький водоканал. Для подачі води на Борислав можна використовувати існуючий водопровід з вузла «Модричі» та перекласти існуючий водогін протяжністю 5 км. з міста Трускавця до м. Борислав.

Розробники розкритикували схему водопостачання Борислава . Також п. Шарков наголосив, що питне озеро у Трускавці не може використовуватись як водосховище надалі, адже його природній ресурс майже вичерпаний. На їхню думку в якості додаткового джерела води в разі аварії має вистачити резервуарів на 10000 кубометрів води. З цього приводу висловився Олексій Балицький заступник міського голови Трускавця, який зазначив, що питне озеро залишиться питним резервним джерелом водопостачання у Трускавці. 
Також на зустрічі обговорили актуальне питання децентралізації та дотичних до неї тем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *