Науково-популярний журнал «Наша спадщина» створено у 2014 році. Засновником і видавцем на той час був відділ охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської  ОДА спільно з міжнародним центром охорони культурної спадщини в м. Жовкві, головний редактор журналу Андрій Левик, керівник відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської  ОДА.

Журнал є періодичним виданням. Виходить один раз у квартал (тираж 500-600 примірників). Головною метою журналу є полуляризація вивчення та збереження культурної спадщини України. На сторінках журналу висвітлюються питання та матеріали, пов‘язані із науковими дослідженнями об‘єктів культурної спадщини, їх збереження, пристосування.

У 2016 році журнал був перереєстрований і нині його офіційним засновником і видавцем є  Громадська спілка “Західноукраїнська спілка музеїв”.

Як зізнались члени редколегії,  сьогодні  журнал живе завдяки небайдужим громадянам,  спонсорам та меценатам.

У Трускавці презентували останній випуск видання, у якому, власне, є кілька статей про Трускавець. Щодо цих матеріалів виникла жваве обговорення. Галина Коваль, директор музею міста-курорту, зауважила, що перелік історичних пам’яток є значно більшим ніж представлено в журналі. Дискутували й про дату першої  згадки про Трускавець в офіційних джерелах та обговорювали можливість видати примірник «Нашої спадщини» повністю присвячений місту-курорту

Залишити відповідь

Перейти до вмісту