3 – 4 грудня в польському місті Риманув-Здруй проходив футбольний фестиваль для дітей 2007 року народження. За сприяння міністерства спорту і туризму Польщі, уряду гміни Риманув і бурмістра Войцеха Фарбанца, фестиваль організував футбольний клуб «Актів-Про», вихованці якого цього року приймали участь у футбольному турнірі «Кубок Роміка» в Старому Самборі. До участі у фестивалі була запрошена ГО «Європейська інтеграція України» яка і представила на футбольному турнірі єдиних учасників  з України – команду дитячої футбольної спортивної школи «Карпати» Львів. На запрошення голови правління ГО «ЄІУ» Івана Цегенька спортивну команду очолив безпосередньо директор цієї школи, котрий очолює її вже 30-ть років, Ігор Савицький. Ігор Васильович віддав перевагу футбольному фестивалю в Римануві, незважаючи на те, що вихованці цієї школи в ці вихідні приймали участь ще в двох футбольних турнірах які проходили в Польщі.  

    В турнірі в Римануві крім «Карпат» приймали участь ще 8 команд зі всієї Польщі. Стикові ігри відбувались два дні в спортивній залі. Кожен матч тривав 20-ть хвилин. Інтрига зберігалась до самого кінця так як рівень учасників був дуже високий. Але на другий день вже визначились фаворити: команди з України, Стальової Волі та Нового Сонча.

    Всі матчі відзначалися надзвичайною динамікою, були видовищні та цікаві, – розповів голова правління ГО «ЄІУ» Іван Цегенько.

– Кожна команда грала зі всіма суперниками і переможець визначався підрахунком набраних очків. Непоганий рівень демонстрували команди з Нового Сонча та Стальової Волі. Але дякуючи команді з Перемишля, яка в передостанній грі виграла від футболістів з Нового Сонча і безпрограшній грі «Карпат» другого дня, перемогу в турнірі здобули юні футболісти з України.

    Як відзначили гості з України, футбольний фестиваль був дуже добре організований. Футболісти мали змогу грати у футбол в сучасному спортивному залі а після ігор – гарно відпочити. Призи і відзнаки на цьому фестивалі отримали всі футболісти. Дітей також відвідав Святий Миколай адже в Польщі він приходить на два тижні раніше. На завершення Іван Цегенько пригостив всіх учасників і глядачів, які були присутні на закритті фестивалю, українськими цукерками.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту