Великдень у центральній бібліотеці

Великдень –  найсвітліше,  найбільш шановане свято. Великдень зараховується до тих свят, дата яких змінюється кожного року. За переконанням віруючих це величне свято пов’язане з воскресінням Ісуса Христа ,а отже символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою. Христове Воскресіння стало своєрідним свідченням того, що Ісус Христос – це істинний Спаситель, оскільки він переміг смерть воскреснувши.

 Божественній славі Сина Божого та величі світлого Великодня відповідає особлива урочистість, із якою проводяться богослужіння, святкування як у перші дні так і протягом усього тижня.

 Міська центральна бібліотека також долучилася до цього святкування і  провела 12 травня годину духовності «Заграли святкові дзвони». Під час якоїбібліотекар читального залу Віра Заяць розповіла присутнім про історію Великодня, історію писанки, її обрядове значення ,символіку кольору та орнаменту.

Захід  бібліотекарі провели спільно з Міською асоціацією інвалідів .Люди з особливими потребами  представили свої творчі роботи ,зокрема вишивки. Звучали духовні пісні у виконанні гурту  «Сусідки».

Книжкова виставка ознайомила  присутніх з книгами з історії виникнення писанок, їх символіки, а також  з книгами ,де описані традиції і свята українського народу.

На  завершення заходу ,був проведений бібліографічний огляд літератури , який розкривав традиції нашого народу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *