Ветерани війни Трускавця отримали грошову допомогу до 5-го травня

Відповідно до постанови Уряду  управлінням праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради, трускавчанам – ветеранам війни, виплачено  щорічну разову грошову допомогу до 5-го травня :

  • – 16 інвалідам війни 1 групи в розмірі  3 500 грн кожному;
  • – 13 інвалідам війни 2 групи в розмірі  3 100 грн кожному;
  • – 25 інвалідам війни 3 групи ( в т.ч. 3 учасникам АТО ) в розмірі  2 700 грн кожному;
  • – 176 учасникам бойових дій ( в т.ч. 79 учасникам АТО) в розмірі  1 200 грн кожному;
  • – 99 членам сімей померлих ветеранів війни ( в т.ч. 7 членам сімей загиблих учасників АТО) в розмірі  600 грн кожному;
  • – 296 учасникам війни в розмірі  500 грн кожному.

Всього допомогу  в Трускавці отримали 625 ветеранів війни на загальну суму 582 400  грн.

Допомога нараховувалась управлінням праці та соціального захисту на підставі списків, поданих органами Пенсійного фонду України. Особам, які не перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду України, допомога надавалась на підставі списків органів Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, Національної поліції, Державної фіскальної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Міністерства юстиції, Управління державної охорони, Адміністрації Державної прикордонної служби, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, Генеральної прокуратури України, інших утворених відповідно до законів військових формувань, підприємств, установ, організацій.

Звертаємо увагу, що особи, які не отримали разової допомоги до 5-го травня, зможуть її отримати до 30-го вересня 2017 року.

Зазначена допомога не виплачується в разі набуття громадянином статусу після 5-го травня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги.

Детальну інформацію можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради за адресою: м. Трускавець, вул..Бориславська,1. Телефон для довідок: 68266.

Зазначимо, що 5-го квітня 2017 року Урядом прийнято постанову № 223 «Деякі питання виплати у 2017 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань». Ухваленим документом встановлено розміри та порядок виплати щорічної разової грошової допомоги до 5-го травня учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється чинність Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, а також жертвам нацистських переслідувань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *